Přínosy udržitelných aktivit Českého florbalu

Polovina míčku. Ilustrační foto | foto: Český florbal

Český florbal se věnuje tématům udržitelnosti komplexně od roku 2020. Doposud se nám podařilo zrealizovat vlastní projekt recyklovaných medailí. Celkem jsme vyrobili 2340 ks medailí, které byly využity primárně pro serii turnajů Street Floorball League.


Hmotnost medaile s designem SFL odpovídá hmotnosti 1 míčku a doba výroby 1 medaile pomocí manuálního vstřikovacího lisu je 4-5 min. Výroba recyklovaných medailí je téměř o 84 % úspornější vzhledem k emisím CO2 (v porovnání se spálením stejného materiálu), uvádí jejich výrobce. Na výrobu používáme pouze rozbité florbalové míčky nasbírané od klubů. Míčky se navíc sbírají do košů z našich vysloužilých bannerů. Doposud jsme takto upcyklovali 80 bannerů a další přibližně stovka na své zpracování čeká. 

Do projektu Remobil jsme již předali 250 mobilních telefonů k dalšímu využití nebo recyklaci a mobilní telefony sbíráme i nadále. Dosavadní sběr přinesl benefity pro životní prostředí ve formě snížení emisí ekv. CO2 o 658 kg, úspory 9 205 litrů pitné vody, snížení počtu kilometrů (ujetých průměrným automobilem) o 4 008 km. Sběr přináší benefity také pro společnost. Díky sběru jsme přispěli České olympijské nadaci 2 500 Kč a podpořili jsme zaměstnanost handicapovaných osob. 

Na všech svých akcích vždy zajišťujeme možnost třídění odpadu a pokud je to možné, také prodej nápojů pouze do zálohovaných kelímků. O konkrétním nastavení akce informujeme dobrovolníky, účastníky i dodavatele Kodexem. Děkujeme za podporu všem zapojeným! 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se