PŘEHLED | Přestupy 2024: Další Čech v SSL, juniorský mistr světa jde do Švýcarska

Matěj Čermák a jeho gólová radost ve čtvrtfinále play-off Livesport Superligy | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha

Ligový ročník 2023/2024 je téměř za námi. Už na jeho konci začaly kluby oznamovat změny ve svých kádrech. Svou kariéru také skončilo několik výrazných jmen.



Kopecký dostal laso ze severu, Čermák zamíří do Švýcarska

22. 4. | Hned dva superligoví florbalisté se přesouvají za hranice. Švédský Helsingborg ohlásil import v podobě libereckého lídra Jakuba Kopeckého, pražskou Spartu pak opouští juniorský mistr světa Matěj Čermák, který bude působit pro změnu ve Švýcarsku.

Olomoucká ikona říká sbohem. Kapitánka Reimerová ukončila kariéru

18. 4. | Extraligová Olomouc zažila v této sezoně spoustu historických úspěchů, po kterých ale nastalo smutné loučení. Svou kariéru totiž po šestém čtvrtfinále s Tatranem ukončila kapitánka Hanaček Tereza Reimerová.

Náhrada za Součka? Vítkovice ukořistily Kohúta

18. 4. | Slovenský reprezentační brankář Adam Kohút mění své působiště. Z kádru otrokovických Panthers se po třech sezonách přesouvá v rámci českých soutěží na jinou adresu. Ve Vítkovicích by měl po skončení kariéry Lukáše Součka (info níže) utvořit dvojici s Denisem Jasiokem. Klub o jeho příchodu informoval na svých sítích.

Zagórská mění ČPP Arénu za Dubinu

17. 4. | Obhájkyně titulu získaly svou první posilu. Do kádru Vítkovic se přesouvá polská útočnice Malwina Zagórská, která doposud působila v konkurenčním kádru FBC Ostrava.

Bolka lovila v zahraničí, kádr doplní finský střelec

16. 4. | Jen dva dny po BigBoard Superfinále, které skončilo pro Mladou Boleslav ziskem stříbrných medailí, ohlásil celek z města automobilů novou posilu. Tou se stal Fin Joakim Lund, který má na svém kontě zkušenosti i z národního týmu.

Gattnar míří do Švýcarska

15. 4. | Nejproduktivnější rytíř této sezony Martin Gattnar opouští Livesport Superligu a přesouvá se do Švýcarska, kde oblékne dres týmu Alligator Malans. V novém působišti stráví minimálně jednu sezonu, následně můžeš švýcarský klub uplatnit opci.

Legenda se loučí. Vítkovický gólman Souček ukončil kariéru

11. 4. | Bývalý reprezentační gólman Lukáš Souček ukončil svou kariéru. Jeho posledním duelem, do nějž nastoupil, byla sedmizápasová bitva na půdě Vítkovic. Klub jeho konec oznámil na svých sociálních sítích.

Jiráková zůstává ve Švédsku, klub s ní prodloužil spolupráci

6. 4. | Elitní česká obránkyně a opora zadních řad národního týmu Nela Jiráková bude i nadále pokračovat v Endre. Klub, v němž odehrála již druhou sezonu, oznámil prodloužení spolupráce s bronzovou medailistkou ze Singapuru na svých sociálních sítích. "Jsem moc ráda, že podepisuji novou smlouvu s Endre, klubem, který mi dává nejlepší podmínky k florbalovému rozvoji a samozřejmě s nejlepšími fanoušky na světě. Je úžasné, jak nás lidé milují a fandí nám a už teď se těším, co jim ukážeme příští sezonu," komentovala Jiráková prodloužení spolupráce.

Staňková bude hrát s Kubečkovou v Kalmarsundu

28. 3. | Kádr vítkovických rytířek opustí po sezoně další významné jméno. Atmosféru nejlepší soutěže světa okusí reprezentační obránkyně Šárka Staňková, která se přesune do Kalmarsundu.

Švýcarský střelec končí v SKV

28. 3. | Královské Vinohrady se rozloučily s jednou ze svých opor. Po roční zkušenosti se vrací do Švýcarska Daniel Keller, který si nejen získal oblibu u fanoušků, ale také byl výraznou ofenzivní podporou, neboť v základní části nasázel devatenáct branek a byl druhým nejlepším střelcem týmu. Klub jeho konec oznámil na sociálních sítích.

Smutný bude hrát ve Švédsku! Beneš pokračuje v Tatranu

27. 3. | Ještě před koncem aktuálního ročníku přišly dvě zajímavé zprávy týkající se hráčských pohybů. Prostředí pod Ještědem opouští Filip Smutný, který zamíří do SSL. Tam naopak neodchází Marek Beneš. Opora národního týmu zůstane i v dalších třech letech součástí Tatranu.

České trio pokračuje v Zugu

Trojice reprezentantek a zároveň bronzových medailistek z mistrovství světa v Singapuru bude i v nadcházejícím ročníku pokračovat v kádru Zugu. Švýcarský celek oznámil prodloužení spolupráce s Denisou Ratajovou, Martinou Řepkovou a Ivanou Šupákovou na svých sociálních sítích.

Nové tváře pro FBC Ostrava, do týmu míří dva Finové

22. 2. | Florbalisté FBC Ostrava ohlásili ještě před koncem základní části nová jména, která doplní kádr v nadcházejícím ročníku. Sestavu doplní Finové Elmeri Haveri a Joonas Viitanen. Po Panu Kotilainenovi, jenž v Ostravě působil krátce před covidovou pauzou v roce 2020, a epizodním příběhu Lasse Riitesua je to tedy čtvrtý Fin, který podepsal smlouvu v FBC.

Kubečková se stěhuje na sever, bude hrát ve Švédsku

15. 2. | Reprezentantka Michaela Kubečková rozšíří řadu českých florbalistek v nejlepší lize světa. Jejím novým domovem se od příštího ročníku stane Kalmarsund, kde se potká i s dvěma bývalými spoluhráčkami z Vítkovic.


Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se