Florbalistka sezony | Převezme titul jedna z českých legend nebo nováček?

Finalistky ankety Florbalistka sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Už 9. června poznáme na galavečeru Florbalista sezony vítěze všech anket. Postupně si představíme všechny finalisty a finalistky. Kdo se probojoval do top pětky v hlavní kategorii florbalistek sezony?


Anna Brucháčková
  • Bulldogs Brno

Nedá se vyvrátit, že hlavním důvodem bleskového vzestupu brněnských Bulldogs je jeho útočnice Anna Brucháčková. Ta se v uplynulé sezoně dostala do takové fazóny, že se s 54 získanými kanadskými body podělila o druhou příčku celkových extraligových statistik základní části a pomohla Buldočkám k historickému pátému místu. Její rychlost, hbitost a šikovnost dělaly problém nejednomu favoritovi a také proto Brňanky trápily všechny týmy z top čtyřky extraligy. Nezastavitelná však tato mladá naděje byla také na reprezentačním poli, kde se stala první florbalistkou, které se podařilo vstřelit hattrick ve finále mistrovství světa. Po stříbru z juniorského šampionátu navíc okamžitě zapadla i do dospělé reprezentace žen.

Anna Brucháčková se již etablovala v národním týmu žen | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Vanessa Rebecca Keprtová
  • Rönnby Tigers (Švéd.)

Po skvělých výkonech v české nejvyšší soutěži se Vanessa Rebecca Keprtová vydala do té švédské a také tam se jí dařilo nadmíru dobře. Se svým týmem Rönnby totiž vybojovala třetí místo v tabulce po základní části a následný postup do semifinále SSL. Hned při své první sezoně mezi švédskou elitou se navíc bývalá chodovská kanonýrka probojovala do top 45 celkové produktivity a svému týmu tak byla více než platná. Minout jí tak nemohly ani pravidelné pozvánky do ženského národního týmu.

Vanessa Rebecca Keprtová v utkání o bronz (MSJ 2020) | foto: Per Wiklund/IFF

Eliška Krupnová
  • Pixbo Wallenstam (Švéd.)

Dlouholetá kapitánka ženského národního týmu a legenda českého florbalu Eliška Krupnová nechybí v hvězdné anketě ani letos a útočí tak již na svou sedmou trofej. Na klubovém poli se jí se švédským klubem Pixbo Wallenstam podařilo urvat druhé místo v tabulce a následně také celkově, neboť se se svým kádrem znovu probojovala až do finále nejlepší florbalové ligy světa. Jako jediná z českých hráček navíc zvládla v celkových statistikách ženské Svenska Superligan nabourat nadvládu severských zemí, když dosáhla na 21. místo v produktivitě.

Eliška Krupnová v dresu švédského Pixbo Wallenstam | foto: Pixbo Wallenstam

Michaela Mlejnková
  • FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Kapitánka ostravského FBC dovedla svůj tým do hvězdného superfinále také tuto sezonu a znovu s ním dosáhla na medaile. Ty sice letos nebyly zlaté a FBC Ostrava tak mistrovský titul Extraligy žen neobhájila, i tak je ale zlato a stříbro z posledních dvou let pro ostravský tým více než kvalitním úspěchem. Jako správná kapitánka navíc Mlejnková táhla Ostravu vzhůru šedesáti kanadskými body a stala se tak nejproduktivnější hráčkou tohoto kádru. Ke svým sezonním úspěchům pak přidala také zisk bronzu na Champions Cupu 2023.

Michaela Mlejnková v BigBoard Superfinále 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Denisa Ratajová
  • ZUG United (Švýc.)

Po výměně švédské nejvyšší soutěže za tu švýcarskou si Ratajová pravděpodobně nemohla stěžovat. Ve svém novém týmu Zug United se totiž stala velkou oporou a také hlavní tahounkou, což potvrzuje také její první místo v celkových statistikách místní produktivity. Svými 49 kanadskými body totiž Ratajová nechala za sebou třeba takovou hvězdu, jakou je Švýcarka Corin Ruttimannová a dotáhla Zug ke třetímu místu v tabulce. V semifinále pak její tým sice padl s následným mistrem celé švýcarské ligy, i tak to ale pro českou legendu, která se stala první Češkou, jež si zahrála ve všech top čtyřech ligách světa, byla velmi úspěšná sezona. Ve Švýcarsku byla vyhlášena nejlepší střelkyně také nejužitečnější hráčkou celé soutěže.

Denisa Ratajová si plácá se svými spoluhráčkami ze švýcarské Zugu | foto: Michael Peter

Další pořadí TOP 10

6. Barbora Husková (1. SC Vítkovice)
7. Jana Christianová (Florbal Chodov)
8. Michaela Kubečková (1. SC Vítkovice)
9. Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.)
10. Pavlína Bačová (FBC Ostrava)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se