Baltiska hallen

EFT MUŽŮ 2023 ŠVÉDSKO - skupina A

Švýcarsko Švýcarsko
1:2
Česko Česko
0:0 - 1:0 - 0:2 UKONČENO
SUI
CZE
1
2
29
  • 29 28:25
    1:0
    Janis LAUBER
    (Bischofberger)
3
52
  • 52 51:14
    1:1
    Adam HEMERKA
    (Tokoš)
56
  • 56 55:21
    2
    Filip FORMAN
    opakované přestupky
58
  • 58 57:19
    1:2
    Filip LANGER
    ()
60
  • 60 59:16
    Time-out
    Švýcarsko

Dlouhé čekání se vyplatilo! Švýcary skolil z nájezdu Langer

Mužská reprezentace zvládla i druhé klání na turnaji Euro Floorball Tour. V Malmö si poradila i se Švýcarskem, nad nimž ale dlouho čekala na gólový úspěch.


Švýcarsko – Česko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Mužský celek nastoupil proti Švýcarům bez Marka Beneše a kapitána Ondřeje Němečka. Oproti klání se Švédy poslal trenérský štáb do hry Adama Zubka a připraven byl i Matěj Jendrišák. V úvodu byli o něco aktivnější Švýcaři, ale v duelu, který nenabízel mnoho šancí dlouho kralovali brankáři. Jako první kapituloval v polovině utkání Tomáš Jurco, kterého překonal po standardní situaci Janis Lauber. 

Duel proti Švýcarsku byl 100. v národním dresu pro Martina Tokoše, který měl několik zajímavých šancí. V té největší trefil ale jen břevno. Svěřenci Jaroslava Berky tak čekali na úvodní zásah až do 52. minuty, kdy právě Tokoše ve velké šanci vychytal do té doby bezchybný Genhart. K odraženému balonku ale přispěchal Adam Hemerka, který parádní dělovkou srovnal stav na 1:1. 

Reprezentace přežila v poslední pětiminutovce švýcarské oslabení. V jeho závěru poslal Matěj Havlas dlouhý oblouček na soupeřovu polovinu, kam si naběhl Filip Langer. Bránící Bürki jej před Genhartem fauloval a sudí nařídili trestné střílení, které sám Langer precizním způsobem proměnil a rozhodl tak o českém triumfu.

„Nebyla to taková podívaná pro diváky, jako včerejší zápas se Švédskem. Byl to úplně jiný zápas. My jsme dlouho nebyli schopní plnit to, co bychom měli, abychom dokázali vyhrát. Švýcaři dobře kontrolovali zápas a odehráli dobré utkání. Nakonec jsme našli cestu k vítězství, z čehož máme pochopitelně radost. Zítra nás čeká v našich očích finále celého turnaje,” hodnotil klání asistent trenéra Joonas Naava.

Branky: 29. Lauber (Bischofberger) – 52. Hemerka (Tokoš), 58. Langer (TS). Rozhodčí: Broman – Matti (Fin.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 398. Zásahy brankářů: Genhart 14 – Jurco 19. | MATCH CENTER | VIDEOPŘENOS

Sestava Česka: Jurco (Bauer) – Suchánek, Krbec, Zouzal, Rýpar, Besta, Punčochář, Hemerka – Pěnička, Forman, Buršík – Majer, Langer, Delong – Zubek, Hemerka, Tokoš – Havlas, Jendrišák. 

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se