Kupittaan Palloiluhalli

EFT ŽEN 2023 FINSKO - skupina A

Švýcarsko W Švýcarsko W
4:2
Česko W Česko W
1:0 - 2:1 - 1:1 UKONČENO
SUI
CZE
1
5
  • 5 04:31
    1:0
    Nathalie SPICHIGER
    (Rüttimann)
14
  • 14 13:41
    2
    Anja WYSS
    nedovolené vrážení
2
24
  • 24 23:27
    2:0
    Céline STETTLER
    (Gerig)
  • 24 23:01
    2
    Lucie ŽELÍZKOVÁ
    opakované přestupky
34
  • 34 33:12
    3:0
    Chiara BERTINI
    (Wyss)
35
  • 35 34:39
    3:1
    Anna BRUCHÁČKOVÁ
    ()
3
54
  • 54 53:08
    4:1
    Nathalie SPICHIGER
    (Gerig)
56
  • 56 55:58
    Time-out
    Česko W
57
  • 57 56:07
    4:2
    Michaela KUBEČKOVÁ
    (Krupnová)

Ženy v posledním utkání na EFT ve Finsku nestačily na Švýcarky!

České reprezentantky podlehly na závěr EFT Švýcarkám | foto: Český florbal

Českou ženskou reprezentaci zakončila v neděli dopoledne Euro Floorbal Tour ve Finsku duelem se Švýcarskem. Po celé utkání tahaly svěřenkyně Lukáše Procházky výsledkově za kratší konec a nakonec podlehly reprezentantkám země s helvétským křížem 2:4.


Švýcarsko - Česko 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Na úvodní branku zápasu se čekalo necelých pět minut. Spolupráci s Rüttimannovou dokázala přetavit v branku Nathalie Spichigerová. I v dalších minutách byly v útočné fázi aktivnější hráčky helvétského kříže, avšak Šolleová podržela český výběr. Největší příležitost si české hráčky přichystaly až v 19. minutě, kdy po kombinaci s Krupnovou nedokázala Brucháčková zasunout míček ani nadvakrát za záda švýcarské brankářky. 

Druhá perioda byla na branky bohatší. Švýcarky navýšily své vedení při přesilové hře. Stettlerová dostala dostatek prostoru ke střele a zamířila přesně. S českým výběrem bylo ještě hůře ve 34. minutě, kdy si Bertiniová převzala přihrávku od spoluhráčky, zamířila a potřetí překonala Šolleovou. Odpověď českého týmu však nenechala dlouho čekat. Anna Brucháčková dobře zapracovala při napadání, vybojovala míček a otevřela střelecký účet českého týmu v zápase. 

Třetí část byla dlouho bezbranková, na gól se čekalo do 54. minuty, kdy rychlou akci proměnila ve svojí druhou trefu v zápase Nathalie Spichigerová. Lukáš Procházka čtyři minuty před koncem sáhl k oddechovému času a ke hře v šesti. Ta přinesla jednu branku. Po pěkné kombinaci vybídla Krupnová k zakončení Michaelu Kubečkovou, jež se z předbrankového prostoru nemýlila. I v závěrečných minutách si Češky vypracovaly několik nadějných šancí ke skórování, avšak ani jedna se neujala, a tak se z výhry v závěrečném duelu obou celků na finském Euro Floorball Tour radují Švýcarky. 

„Klasický zápas se Švýcarskem, většinou s nimi hrajeme poslední den EFT. Trochu unavené, moc se toho nedělo. My jsme byli nebezpeční, ale dojeli jsme na to, že jsme se tu nepotkali se střeleckou formou, nejsme ti zabijáci. Měli jsme s tím tady problém.“ nechal se slyšet po zápase hlavní trenér Lukáš Procházka. 

Branky: 5. Spichigerová, 24. Stettlerová, 34. Bertiniová, 54. Spichigerová - 35. Brucháčková, 57. Kubečková. 

Sestava Česka: Šolleová (Christianová) - Jiráková, Ratajová, Lechnerová, Beránková, Staňková, Plášková, Šupáková, Mechlová - Krupnová, Řepková, Brucháčková - Trojánková, Kubečková, Maroszová - Chudá, Suchá, Želízková. MATCH CENTER | VIDEOPLATFORMA 




Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se