Klíčový zápas pro Butchis! Nováček loupil v Pardubicích

Hráči Butchis se radují na hřišti Pardubic | foto: SOKOLI Pardubice

Utkání soupeřů ze spodních pater Livesport Superligy zná vítěze. V televizním duelu obstáli florbalisté Butchis, kteří odskočili posledním Pardubicím již na rozdíl čtyř bodů. Jako rozhodující se ukázala prostřední třetina, během níž Pražané nasázeli domácím rovné čtyři branky.


SOKOLI Pardubice – BUTCHIS 4:6 (1:1, 1:4, 2:1)

Měření sil zahájil úspěšněji Butchis, který zásluhou Erika Papeže šel do vedení již ve třetí minutě. Sokoli si však s mankem poradili a srovnali na 1:1 po necelé čtvrthodině hry, i když chvilku předtím zahodili přesilovku. Vstup do druhé části ovšem opět odpovídal představám Pražanů a rázem měli výhodu ve skóre 3:1.

Góly padaly také před koncem druhé třetiny, kdy si Butchis vypracoval tříbrankový náskok. Hodně vhod jim přišla hlavně trefa na 5:2, jež padla do pardubické sítě pouhé tři sekundy před sirénou. Domácí florbalisté tak dobře věděli, že je v závěrečné pasáži čeká pořádná práce, jestliže se chtějí vrátit do boje o body.

Poslední perioda nicméně byla ještě dramatická. Východočeši totiž skórovali dvakrát v rozmezí necelých čtyř minut, čímž se dostali na rozdíl jediného gólu. Butchis přesto vzápětí znovu odskočil a vykročil k úspěchu 6:4. Výsledek už nezměnila ani trenérská výzva v závěru utkání, díky níž Sokoli sice získali trestné střílení, ale šanci neproměnili.

Za hosty se blýskl dvěma brankami a jednou asistencí Štěpán Novák, výborně si vedl také gólman Eduard Vladař s 87% úspěšností zákroků. Superligový nováček tak utekl o čtyři body Karlovým Varům i Pardubicím, jež zůstaly na dně soutěže.

Branky: 15. Pakosta, 39. Kaluža, 44. Zajíček, 47. Šimák – 3. Papež, 21. Novák, 25. Pavlíček, 35. Černý, 40. Novák, 54. P. Novotný. Rozhodčí: Sýkora – Tkáč. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváků: 359. Zásahy brankářů: Denemark 24 – Vladař 29. MATCH CENTER | ČT SPORT

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se