Divize má dohráno. Kdo míří o ligu výše a koho čeká baráž?

Draci Říčany dokázali vybojovat třetí postup v řadě | foto: FBC Draci Říčany

Závěrečnou fázi za sebou má Divize. V rámci play-up si čtyři celky zajistily již postup do vyšší soutěže. Poražené z třetího kola čeká baráž o Národní ligu. Ta startuje již o nadcházejícím víkendu.


I závěrečné kolo o postup nabídlo velmi zajímavé bitvy a parádní diváckou návštěvnost v halách. Hned dvě série totiž dospěly až do pátého rozhodujícího klání. Na velikonoční pondělí dokázala rozhodnout o svém postupu Litomyšl. Východočeský celek byl blízko k zajištění k postupu už ve čtvrtém zápase, ve kterém vedl na hřišti Kadaně ještě dvacet sekund před koncem 7:5. Domácí Kati však předvedli málo vídaný obrat. Hlavním hrdinou se stal Mikuláš Kulík, který deset sekund před koncem srovnal stav a v prodloužení následně rozhodl. I páté klání bylo vyrovnané po dvou třetinách. Litomyšl ale ve třetí části nenechala tentokráte nic náhodě, nasázela šest branek a před 421 diváky se radovala z postupu.

Velmi dramatická byla také série mezi Olomoucí a Hornets Brno ZŠ Horní. Hanáci projeli sezonu jako nůž máslem a byli pasováni na jasného kandidáta na postup. Brňané však dokázali uzmout na svoji stranu v sérii hned dva zápasy a vynutit si pátý duel v olomoucké Čajkaréně. Hornets v něm dokonce v průběhu třetí periody vedli o jednu branku, ale Olomoučtí během minuty a půl stav obrátili ve svůj prospěch. Postupový gól nakonec obstaral Bohdan Kopelec a Olomouc tak mohla slavit.

Další dvě série už tak dramatické nebyly při pohledu na jejich vývoj. V nejkratším možném čase si totiž pražští Wizards dokázali poradit s plzeňskými Gorilami. Pražané na dvě domácí výhry navázali i v přestřelce na západě Čech, kde se nakonec radovali z výhry 10:7. Do Národní ligy se Wizards vracejí po dvouleté odmlce.

Postupové oslavy zavládly i po sobotním zápase ve Rtyni v Podkrkonoší. Neradoval se však domácí Orel, nýbrž jejich soupeř z Říčan. Draci po dvou výsledkově jasných vítězstvích na domácí půdě nenechali nic náhodě a o svém postupu rozhodly hned v první bitvě na palubovce soupeře. Říčany coby divizní nováček tak navázali na vydařenou základní části a pokračují tak ve své postupové krasojízdě, slaví totiž již třetí postup do vyšší soutěže v řadě. 

Jak již bylo zmíněno, poražené celky z třetího kola zatím nemusejí smutnit. O Národní ligu totiž mohou zabojovat ještě v barážových sériích, ve kterých narazí na úspěšné celky z play-down Národní ligy. Kati Kadaň vyzvou Opavu, Hornets Brno zabojují o postup se Slovanem Havířov, Rtyně si to rozdá Královým Dvorem, který otočil sérii play-down s Pelhřimovem ze stavu 1:3 na 4:3, a v repríze loňského divizního play-up poměří síly Gorily Plzeň s Pískem. Barážové série hrané na tři vítězné duely odstartují na hřištích celků hrající Národní ligu v této sezoně.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se