SH Dukla Liberec

LIVESPORT SUPERLIGA - 24. KOLO

Jiří Dolanský a Vojtěch Sýkora
FBC Liberec Liberec
8:7pn
FAT PIPE FLORBAL CHODOV Chodov
1:1 - 3:4 - 3:2 UKONČENO
LIB
CHO
1
6
  • 6 05:18
    0:1
    Matěj NETREFA
    (Slunečko)
15
  • 15 14:24
    1:1
    Jakub MÁDLO
    (Wiener)
  • 15 14:03
    2
    Lukáš KAFKA
    sekání
2
24
  • 24 23:26
    2:1
    Filip SMUTNÝ
    (Kárník)
26
  • 26 25:21
    2:2
    Radim SLUNEČKO
    (Dufek)
29
  • 29 28:42
    2:3
    Marek MATOUŠEK
    (Vávra)
34
  • 34 33:40
    2:4
    Antonín VOTAVA
    (Vošta)
35
  • 35 34:10
    2
    Jan BAUDISCH
    nedovolené vrážení
  • 35 34:31
    2:5
    Marek VÁVRA
    (Sýkora)
36
  • 36 35:10
    3:5
    Jan ŠOLTYS
    (Wiener)
38
  • 38 37:14
    4:5
    Vojtěch WIENER
    ()
3
41
  • 41 40:39
    4:6
    Tom ONDRUŠEK
    (Bauer)
42
  • 42 41:28
    5:6
    Vojtěch WIENER
    (Ferdan)
53
  • 53 52:29
    6:6
    Šimon STRÁNSKÝ
    (Mádlo)
56
  • 56 55:43
    2
    Tom ONDRUŠEK
    nedovolené vrážení
59
  • 59 58:53
    7:6
    Vojtěch WIENER
    (Stránský)
60
  • 60 59:56
    2
    Šimon STRÁNSKÝ
    sekání
  • 60 59:47
    7:7
    Mikuláš KOMÁREK
    (Sýkora)
  • 60 59:56
    Time-out
    Chodov
P
N

2

1

5.

série

Liberec musí zabrat! Zvládne v TV utkání potrápit Chodov?

Daniel Maxa (vlevo) a Vojtěch Wiener (vpravo). | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha, Jaroslav Appletauer/FBC Liberec

Liberec doma před kamerami ČT sport přivítá celek z Jižního Města a nečeká na něj vůbec lehký úkol. Tým zpod Ještědu, držící o pouhý bod desáté postupové místo do osmifinále play-off, se bude snažit překonat nelichotivou bilanci osmi proher z devíti superligových duelů za sebou. To aktuálně pátý Chodov naposledy přetlačil pražskou Spartu a má již jisté umístění v top šestce zaručující účast ve čtvrtfinále vyřazovací části. Start pondělního utkání je naplánován na 17:00.


Liberecký FBC se probíhající sezonu pohybuje na hraně mezi postupovými příčkami do play-off a play-down a aktuálně obývá desátou pozici. ,,Uplynou část sezony hodnotíme určitě negativně. Po minulé sezoně jsme se chtěli posunout výš jak bodově, tak i herně, ale to se spíše zhoršilo. Poslední zápasy se nám nedaří a nedokážeme porážet soupeře, které bychom porazit chtěli. Tomu napovídá i naše aktuální série osmi porážek z devíti zápasů v řadě," hodnotí uplynulou část sezony čerstvě uzdravený a nově zvolený liberecký kapitán Vojtěch Wiener. 

Výrazně pozitivněji hodnotí odehranou část sezony celek z hlavního města. Po třiadvaceti kolech zapsali Chodovští 45 bodů do tabulky a okupují pátou pozici. Dobrou aktuální formu podtrhují úspěšně zvládnutá klání s Mladou Boleslaví a Spartou. ,,Celkově zatím hodnotím sezonu kladně. Myslím si, že jsme udělali značný kus práce jako tým. Samozřejmě bych nás viděl v tabulce výše, ale rozhodující část sezony teprve přichází," říká 24letý chodovský univerzál Daniel Maxa. 

Zaskočit se je v pondělním televizním měření sil pokusí svěřenci Matěje Klucha a Petra Kološe, kteří budou chtít proti Chodovu zvrátit nedobrou formu z posledních utkání a minimálně se udržet na desátém místě tabulky, které jim zaručí postup do osmifinále play-off. ,,V zápase budeme chtít zlepšit hlavně nasazení, protože to nás hodně trápilo především ve střetnutích proti papírově slabším soupeřům. Musíme si vzít příklad z pátečního duelu s Boleslaví, kde jsme dokázali udržet odpovídající tempo, se kterým jsme spokojeni a touto hrou se musíme nadále prezentovat, pokud chceme být úspěšní. Konkrétně proti Chodovu se musíme vyvarovat rychlých brejků soupeře, které nás také dost často stojí zápas," míní liberecký kapitán Wiener.  

Severočeši doufají, že se jich stejně jako minulou sezonu budou týkat střetnutí ve vyřazovací části, kde v osmifinále přešli přes Ostravu a následně po bojovných výkonech nestačili na pozdějšího vítěze z Mladé Boleslavi. Bojů o play-off se ale nevzdává ani celek aktuálně jedenácté České Lípy, který ztrácí na desátý Liberec pouhopouhý bod a má proti Severočechům výhodu lepšího vzájemného utkání. ,,Dění v tabulce a naše konkurenty v boji o play-off bedlivě sledujeme. Teoreticky by nám k postupu mohlo stačit jen jedno vítězství, ale na to nemůžeme spoléhat. Nastavili jsme si cíl, chceme v posledních třech utkáních, které nás čekají, získat šest bodů," dodává Wiener.

Na svěřence Davida Podhráského čeká proti Liberci úkol trochu jiný. Pokusí se již připravit směrem k vyřazovací části, která je na programu již zanedlouho. Stále však můžou následující klání rozklíčovat tajenku, jaké bude finální umístění především v top šestici tabulky, tým z Jižního Města stále může útočit na čtvrtou příčku. ,,Zápasy proti Liberci pro nás nejsou nic nového. Celkově se musíme soustředit na vstup do utkání a následně i produktivitu v zakončení. Obojí nás během sezony poměrně trápilo. Vzhledem k play-off dopilováváme obranu a pracujeme na hře v útočném pásmu. Mimo to se také samozřejmě intenzivně věnujeme kondici," říká dlouholetá opora Chodova Maxa.

Utkání můžete sledovat od 17:00 živě na kanále ČT sport, nebo dorazte přímo do haly na libereckou Duklu. Úvodní byly pak padne v 17:10, studio ČT sport začne už v pět. ,,Samozřejmě doufáme, že přijde co nejvíc diváků. Pozval bych je na atraktivní zápas, kde bude padat mnoho gólů a bude k vidění kvalitní a bojovný florbal. Věřím, že jsme na soupeře dobře nachystaní," láká Wiener.

TV utkání 24. kola Livesport Superligy
FBC Liberec - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

17:10 | MATCH CENTER | živě na ČT sport

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se