Ženy zahájily kemp v Hostivici! Na co bude zaměřená příprava?

Trenér ženské reprezentace Lukáš Procházka na kempu v Hostivici | foto: Český florbal

Ženská reprezentace vrcholí poslední přípravy před prosincovým mistrovství světa a již v pátek 24. listopadu odstartoval závěrečný kemp v Hostivici.


Národní tým už odpočítává poslední minuty před startem světového šampionátu v Singapuru a ještě před odletem jej čeká čtyřdenní soustředění v Hostivici. Na něm bude výběr trenéra Lukáše Procházky pilovat detaily ke čtrnáctému mistrovství světa v historii a zároveň k možnosti zabojovat o postup na Světové hry 2025 v čínském městě Čcheng-tu.

Během čtyř dní intenzivní přípravy se bude ženská reprezentace zaměřovat zejména na otevírání hry a specifické situace, jak zmínil sám hlavní kouč v rozhovoru po oznámení nominace. Kromě toho bude příprava směřovat také ke speciálním formacím, a tedy tréninku přesilových her, oslabení a power-play.

"Nervozitu ještě úplně necítím. To, že pojedeme po kempu takhle daleko, jsme věděly s velkým předstihem a mohly jsme se pořádně psychicky připravit. Mistrovství světa je jen jednou za dva roky, takže se moc těším, a doufám, že uhrajeme co nejlepší výsledky," hlásí před soustředěním jedna z nových tváří seniorské reprezentace Anna Brucháčková.  

V úterý 28. listopadu už ženský výběr čeká odlet do dějiště mistrovství světa, které se letos odehraje v exotickém Singapuru. Úvodní dny zde budou věnovány zejména aklimatizaci na nové prostředí a sehrávání se s halou. "Já se na exotiku těším, protože mám ráda teplo. Jsem ale zvědavá, jaké to tam bude, protože jsem slyšela, že má i trochu pršet," usmívá se mladá naděje.

Kromě dvacítky nominovaných hráček a brankářky Moniky Šolleové, která odcestuje s týmem jako náhradnice do Singapuru, se kempu v Hostivici účastní také juniorské reprezentantky Lucie Baldreichová a Tereza Matýsková. 

První utkání Češky čeká až v neděli 3. prosince, kdy se v 11:45 utkají s výběrem Polska. V základní skupině je pak budou čekat ještě Švédky a Slovenky.

Nominace reprezentace žen

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (IBK Lund, Švéd.).

Obránkyně: Vendula Beránková (Piranha Chur, Švýc), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Kristýna Lechnerová (UHV Skorpion Zollbrück, Švýc.), Michaela Mechlová (SB-Pro, Fin.), Magdaléna Plášková (Florbal Chodov), Šárka Staňková (1. SC Vítkovice), Ivana Šupáková (Zug United, Švýc.).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Eliška Chudá (Florbal Chodov), Vanessa Rebecca Keprtová (KAIS Mora, Švéd.), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Denisa Ratajová, Martina Řepková (obě Zug United, Švýc.), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.), Eliška Trojánková (Piranha Chur, Švýc.).

Český program na MS

Neděle 3. 12.
11.45 Česko - Polsko (OCBC Arena Hall 2)

Pondělí 4. 12.
10.00 Česko - Švédsko (OCBC Arena Hall 1)

Úterý 5. 12.
12.00 Slovensko - Česko (OCBC Arena Hall 2)

Pátek 8. 12.
10.00 Čtvrtfinále (OCBC Arena Hall 1) *

Sobota 9. 12.
Semifinále/O umístění (Singapore Indoor Stadium)

Neděle 10. 12.
O medaile (Singapore Indoor Stadium)

* v případě přímého postupu ze skupiny budou Češky hrát v tento čas

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se