Vražedný souboj rozhodly nájezdy! Na koho by Tatran narazil ve finále CC?

Semifinálový souboj Storvrety a Falunu na CC 2023 | foto: Adam Troy

Pohár mistrů 2023 se pomalu blíží do finále, které už zná svého prvního účastníka. Ten vzešel ze souboje dvou švédských gigantů a boj to byl opravdu vyrovnaný. Na koho tedy potenciálně může narazit Tatran, pokud se mu v sobotu podaří postoupit přes švýcarského mistra?


Boj o finále Champions Cupu 2023 se nese v pekelně vyrovnaném duchu. Obě semifinálové dvojice se v prvním vzájemném zápase setkaly na remízovém stavu a rozhodovat se tak mělo až ve druhém klání. A zatímco švýcarský mistr z Wileru si proti českému Tatranu připsal nerozhodný stav 3:3, v severské dvojici padlo o dva góly více. Souboj švédského Falunu a Storvrety se tedy měl po remíze 5:5 také rozhodovat až ve druhém zápase, ani ten ale dlouho nedošel rozhodnutí. 

Storvreta, s Filipem Langerem v sestavě, se ve druhém vzájemném zápase s Falunem dostala hned třikrát do vedení, její soupeř jí ale vždy dohnal a nerozhodný stav tak trval v součtu dlouhých čtyřicet minut. Za stavu 4:4 se tedy šlo do prodloužení, které ovšem dalšího střelce nepoznalo a dramatický duel se tak dočkal také samostatných nájezdů.

V těch se nakonec radovali florbalisté Falunu, kterým výhru vystřelil zlatý střelec Emil Nilsen. Obhájce titulu minulého ročníku Poháru mistrů tedy pokračuje dál a ve finále se utká s vítězem dvojice Wiler - Tatran.

A právě toho se dozvíme již tuto sobotu 2. prosince, kdy se úvodní buly rozehraje v 17 hodin na palubovce Sportovního centra Řepy.

Výsledky semifinále Poháru mistrů 2023

IBF Falun (Švédsko) - Storvreta IBK (Švédsko) 5:4sn - celkové skóre 10:9

Program semifinále Poháru mistrů 2023

Sobota 2. prosince
17:00 Tatran Střešovice - SV Wiler-Ersigen (Švýcarsko) - aktuální skóre 3:3

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se