U23 uzavřela svůj první hrací víkend. K výhře nad Němci pomohly Čechům přesilovky

Reprezentace do 23 let remizovala se Švýcarskem | foto: Karel Petrák

Národní tým do 23 let zakončí sérii prvních přátelských duelů s domácím Německem. Česká družina si postupně vytvořila proti dospělému výběru hostitelů dostatečný náskok, který pak soupeř jen korigoval.


Česká třiadvacítka vstupovala do utkání s jedním triumfem a remízou. V posledním klání proti nim stál dospělý výběr Německa. Reprezentace pod vedením Jana Pazdery byla v úvodní části výrazně aktivnější, Češi častěji drželi balonek a k tomu jim pomohly i dvě přesilovky. Tu první dokázal povedenou ranou z pointu zužitkovat Matyáš Bachmaier.

Druhou periodu otevřeli Češi znovu gólově. Druhý zásah v klání přidal po skvělé individuální akci a vysunutí od Šebka Bachmaier. Třiadvacítka i nadále třímala v rukách otěže střetnutí. Němci se objevili v jedné tutovce, ale proti ní zasáhl skvělým způsobem Hodík. Domácí celek dojel na nedisciplinovanost. V závěru nabídl Česku výhodu pět na tři, při níž se neskutečnou raketou do vinglu prosadil Patrik Šebek.

Závěrečné dějství přineslo nejprve českou kanonádu. Reprezentace šla po dělovce Jaroslava Petráka a gólu Martina Gattnara, který využil laciné chyby Němců v rozehrávce, do vedení 5:0. Za domácí pak snížil kapitán Böttcher, ale vzápětí zasadil šestou ránu Ondřej Kawulok. V samotném závěru domácí tým korigoval skóre díky trefám Wöckeho a Hafnera.

U23 tak zakončila první hrací víkend bez porážky. Po skončení klání byli navíc vyhlášeni nejlepší hráči celé čtyřdenní akce. Z České republiky byli oceněni brankář Tomáš Jurco a obránce Bohumil Piskáček.

Německo (muži) – Česko U23 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)

Branky: 48. Böttcher, 60. Wöcke, 60. Hafner – 8. Bachmaier, 22. Bachmaier, 38. Šebek, 46. Petrák, 48. Gattnar, 53. Kawulok. Rozhodčí: Beňo – Sklenica (Slovensko). Vyloučení: 4:0. Využití: 0:2. | MATCH CENTER | ŽIVĚ

Sestava Česka: Hodík (Jurco) – Sidunov, Sládeček, Šebek, Piskáček, Kawulok, Zoufalý – Petrák, Juha, Peška – Majer, Vavroušek, Bachmaier – Smutný, Fukala, Kún – Palčinský, Šmíd, M. Gattnar.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se