Třicítka v třicítkách. Šupáková slavila při zápase. Co řekla o počasí?

Ivana Šupáková na MS 2023 v Singapuru | foto: Martin Flousek/Český florbal

České florbalistky za sebou mají první důležitý krok na cestě skrze světový šampionát. V základní skupině ovládly dva ze tří duelů a ze druhého místa zamířily rovnou do čtvrtfinále, před nímž mají dva dny volna. K našemu mikrofonu se postavila obránkyně Ivana Šupáková, která v Singapuru oslavila životní jubileum.


Češky uzavírají v exotické destinaci první týden působení, během nějž splnily základní cíle. „Beru to pozitivně. Určitě je to změna oproti prostředí, kde běžně hrajeme. Velký skok je, když máme odpoledne trénink a pak jdeme ven. To je jako kdyby nás polil kýbl s vodou. Docela masakr,” říká florbalistka švýcarského Zugu s humorem jí vlastním.

Přesto si ale na podmínky v místě skoro na rovníku české reprezentantky zvykly. „Celkem rychle jsme se aklimatizovaly. V úvodu jsme měly trochu problémy se spánkem, ale v tuto chvíli už jsme všichni v pohodě a snažíme se tu být jako doma,” doplňuje odchovankyně florbalu v Uherském Brodu.

Máte za sebou základní skupinu. Poslední vítězný zápas proti Slovensku pro vás byl trochu speciální, protože jste v ten den slavila kulaté narozeniny…
Sladkých třicet. Bylo fajn, že to vyšlo zrovna na zápas proti Slovensku, odkud je část mé rodiny a mohla jsem si tak zazpívat obě hymny. Do toho nesmíme zapomenout na kamarádky ze slovenské sestavy, o to to bylo lepší. Jsem ráda, že jsme duely zvládly. Proti Slovenkám se nikdy nehraje lehce a i v tom úterním duelu kladly celkem dlouho odpor. Jen fajn, že se nám povedlo nasázet dost branek a dodat si sebevědomí. Škoda, že mi tam něco nespadlo, když jsem měla ty narozeniny. Bylo to blízko.

Jak probíhala oslava přímo tady v Singapuru?
Holky mi zazpívaly písničku a dostala jsem dortík a krásný dres, kde je napsáno „dirty thirty”. To bylo úžasné a budu v něm chodit často i doma. Spoluhráčky se o mě velmi staraly a Denisa Ratajová mi slíbila, že mi splní třicet přání. Mělo to být během jednoho dne, ale jedno přání jsem využila na to, že to bude moci platit i nadále, takže se těším, co si na ní všechno připravím. Tím, že se jednalo o zápasový den, tak se toho mnoho stihnout nedalo, ale dostala jsem příslib, že to oslavíme posléze s medailí na krku (úsměv).

Po skupinovém boji máte volno a v rámci něj naplánovaný i výlet do města. Jak se těšíte na to, že trochu upustíte „florbalovou páru” a lehce oddychnete?
Těším se moc. Máme v plánu zastávku na české ambasádě, což bude určitě zajímavé. Vydáme se v rámci společných aktivit také na chvilku do města podívat se na pár zajímavostí. Velmi mě láká v Marina Bay paddock F1, protože jsem velkou fanynkou formule a především Maxe Verstappena. Bude to dobré osvěžení, ale musím říci, že to není výlet. Všechny hráčky i realizační tým k tomu přistupujeme zodpovědně a zabýváme se v podstatě jen florbalem. Nebyl dosud čas na to, abychom si někam zašly, takže jsem ráda, že teď k tomu můžeme využít tento volný den.

Čeká vás samotný závěr mistrovství světa. Co bude cílem do nadcházejících dní?
Teď je nasnadě si trochu odpočinout a vyvětrat hlavu, abychom se naladily k těm dalším dnům. Čekají nás tři náročné zápasy a před nimi také trénink. Základem bude naladit dobrou atmosféru v týmu, víc si navzájem věřit a dělat vše pro to, abychom si konečně došly pro medaili, na kterou už sakra dlouho čekáme.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se