Vítkovice to znovu dokázaly! Před rekordním počtem diváků skolily Chodov a jsou opět po roce šampionkami

Vítězný tým ženského BigBoard Superfinále 2024 1. SC TEMPISH Vítkovice | foto: Martin Flousek/Český florbal

Chodovským florbalistkám se ani na pátý pokus nepodařilo v superfinále porazit Vítkovice. Rytířky tak opět po roce slaví mistrovský titul, již celkově osmý v klubové historii. Velmi napínavý zápas, který byl reklamou na ženský florbal, sledovalo v O2 areně neskutečných 10 647 diváků, což je nový rekord ženského superfinále. Vítěznou trefou se blýskla kapitánka Slezanek Sára Seevaldová.


Lepší vstup do úvodní periody měly obhájkyně triumfu. Již ve třetí minutě poslala rytířky do vedení povedeným forhendovým blafákem Michaela Kubečková. Posléze byla v největší hale v Česku k vidění velmi vyrovnaná pasáž se šancemi na obou stranách. V čase 11:48 už však přišlo vyrovnání. Po výstavní nahrávce teprve 17leté Lucie Baldreichové se do střelecké listiny zapsala Karolína Mezerová. Vítkovická odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Nejdříve to proti gólmance Christianové neúspěšně zkoušela Nela Sikorová, která pak předložila míček lotyšské reprezentantce Simoně Grapeně, a ta se před odkrytou svatyní nemýlila. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro hostující plejerky. 

Prostřední část nabídla divákům krásnou florbalovou podívanou. Hrálo se nahoru dolů, k vidění bylo mimo jiné mnoho tvrdých zákroků a šancí. Žádná střela se však dlouho ne a ne ujmout. Činily se především maskované ženy. Sikorová si vylámala zuby na Christianové, na druhé straně zase chodovské pokusy odrážela Nikola Příleská. Jedinou, ale zato nádhernou trefou, se blýskla Jessica Kabelková, pro kterou se jedná o druhý zásah v probíhajícím play-off.

Hned v úvodu závěrečné třetí třetiny rozradostnila kotel vítkovických fanoušků kapitánka Sára Seevaldová a poslala obhájkyně triumfu do tříbrankového trháku. Svěřenkyně kouče Ondřeje Neumana ale Slezankám nenechaly nic zadarmo. V čase 49:46 rozhodčí Beranová s Hejnovou poprvé vylučovaly, a hráčky z Jižního Města tak dostaly možnost na snížení. Přesilová hra i přes velký tlak Praženek zůstala nevyužita. Recept na skvěle chytající Příleskou našla až po přistrčení Barbory Vávrové útočnice slovenské reprezentace Kristína Belicová. Rytířky však zanedlouho přispěchaly s důraznou odpovědí. Na 5:2 navyšovala opět Seevaldová, která byla posléze vyhlášenou nejlepší hráčkou utkání. Chodov už se zmohl jen na snížení z hole Daniely Frantíkové, které mezi tři tyče dorazila střelu Magdaleny Pláškové. Titul tak opět po roce putuje do třetího největšího města republiky. 

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:5 (1:2, 0:1, 2:2)

branky: 12. Karolína Mezerová, 55. Kristína Belicová, 59. Daniela Frantíková - 4. Michaela Kubečková, 15. Simona Grāpēna, 40. Jessica Kabelková, 41. Sára Seevaldová, 57. Sára Seevaldová; rozhodčí: Barbora Beranová - Lucie Hejnová; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 10647; zásahy brankářů: Jana Christianová 15 - Nikola Příleská 17; po třetinách: 1:2, 0:1, 2:2 | MATCH CENTER | ČT sport

Sestava Chodova: Christianová (Bačková) – Naava, S. Skalíková, Plášková, Štolbová, Fáčková, Frantíková, Balková – Vejvodová, Vávrová, Kovaříková – Břeská, Chudá, Prontekerová – Baldreichová, Havlíčková, Mezerová – Belicová, Jiříková.

Sestava Vítkovic: Příleská (Karasová) – Staňková, Šponiarová, Kubalčíková, Matýsková, Willmannová, Lenfeldová, Smetanová – Kubečková, Seevaldová, Husková – Maroszová, Hyršová, Planková – Sikorová, Kabelková, Grapena – Drzymala, Gajdošová.

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se