Drama na Tatranu ovládly rytířky, Ostrava vynulovala Chodov!

Semifinále Vítkovic s Tatranem v semifinále Extraligy žen | foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

Také družstva nejvyšší ženské soutěže hrají své semifinálové zápasy. Poprvé se rozjíždí bitvy na půdě pražského Tatranu a FBC Ostrava, kde se rozhodne, kdo získá vedení v sériích. Další epizoda bitev o udržení se odehrává mezi Mladou Boleslaví a Panthers Praha.


Semifinále play-off
PSN Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1) | Série: 1:2

Úvodní perioda nabídla jediný zásah, o který se postarala už v šesté minutě z dorážky Eliška Planková. Duel patřil především maskovaným ženám. Přesto si rytířky zajistily vedení 2:0, když v polovině klání propálila Šolleovou Barbora Husková.

To vítkovická opora držela po dvě třetiny nulu, pak ale na Příleskou vyzrála z dorážky Simona Korbelářová a na 2:2 pak srovnávala střelou na bližší Lucie Želízková. Rytířky přesto znovu odskočily. Husková nejprve neproměnila trestné střílení, vzápětí se ale přesnou střelou prezentovala Vendula Maroszová. Další zaváhání ale hráčky Střešovic nepřipustily a připsaly si triumf.

Branky: 42. S. Korbelářová, 45. Želízková - 6. Planková, 30. Husková, 50. Maroszová. Rozhodčí: Beránek - Přibyl. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváků: 162. Zásahy brankářek: Šolleová 15 - Příleská 15. |  MATCH CENTER

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 7:0 (2:0, 4:0, 1:0) | Série: 1:2

Už ve třetí minutě se prosadily domácí hráčky, kterým herně vyšla úvodní perioda na jedničku. Linda Pudišová využila pěkné kombinace s Paulínou Hudákovou. V polovině první části pak překonala Christianovou po Hudákové přihrávce i Laura Chúpeková.

V prostředním dějství přišel zlom, neboť ostravské hráčky zasadily celku z Jižního Města čtyři rány a vytvořily si šestibrankový náskok. Do utkání se pak dostaly i emoce a vyloučení. V poslední třetině se pak prosadila jen Michaela Mlejnková. Ostravanky pomohly Veronice Tomšové udržet čisté konto.

Branky: 3. L. Pudišová, 11. Chúpeková, 25. Bačová, 27. Káčová, 31. P. Hudáková, 35. Bačová, 49. Mlejnková. Rozhodčí: Lišková - Zamazalová. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváků: 393. Zásahy brankářek: Tomšová 11 - Christianová 16. | MATCH CENTER


2. kolo play-down
MITEL Florbalová akademie MB –  Panthers Praha 3:5 (0:1, 3:2, 0:3) | Série: 1:2

Pražské florbalistky ovládly výsledkově první třetinu. Florbalově hodně atraktivní úvodní část přinesla jednou trefu, kterou zařídila v samotném závěru Jana Pavlicová po brejku tři na dva.

V prostředním dějství Pražanky náskok navýšily díky Agátě Saffertové, jež trefila míček ze vzduchu. Domácí hráčky měly připravenou odpověď díky Anetě Hlušičkové. Vzápětí se ale znovu prosadila Saffertová, na což kontrovala Boleslav nejprve trefou Maji Lytorové a čtyři minuty před koncem srovnávala Barbora Doležálková.

Poslední dějství se stalo kořistí Pražanek, které poslala do vedení Tereza Bočková a pět vteřin před koncem zápasu pojistila výsledek druhým zásahem Pavlicová.

Branky: 32. Hlušičková, 35. Lytorová, 37. Doležálková - 19. Pavlicová, 29. Saffertová, 33. Saffertová, 46. Bočková, 60. Pavlicová. Rozhodčí: D. Bezucha - M. Bezucha. Bez vyloučení. Diváků: 42. Zásahy brankářek: Topolová 25 - Mažáryová 20. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se