Šestý den ženského MS: První čtvrtfinále i boje o umístění!

Florbalistky domácího Singapuru na MS žen 2023 | foto: IFF

Mistrovství světa žen v Singapuru rozehrálo své vyřazovací boje a ve čtvrtek 7. prosince diváky čeká šestice napínavých utkání. Odstartují boje o umístění a také čtvrtfinálové zápasy se severským obsazením.


Austrálie - Francie

06:00 | o 15. místo | OCBC Arena Hala 2

V souboji o patnácté místo světového šampionátu žen 2023 se letos potkají celky Austrálie a Francie. Ani jednomu kádru se základní skupina nepovedla dle představ a zatímco Australanky obsadily poslední příčku tabulky C, Francie skončila se stejným počtem bodů pouze o jedno místo nad nimi. V základní části se přitom tyto florbalistky už střetly a jejich vzájemný zápas skončil nerozhodně 5:5. Nyní se obě země potkávají znovu a v boji o patnácté místo se dá očekávat podobně vyrovnaný duel.

Estonsko - USA

07:00 | o 13. místo | OCBC Arena Hala 1

Podobný souboj diváky čeká také v zápase o 13. místo, které si letos střihnou dva poslední kádry ze skupiny D. Mírně navrch budou mít po mentální stránce Estonky, které si v základní skupině připsaly jednu výhru a jednu remízu a skončily tak pouze bod od druhé místa. Naopak Američanky na tomto šampionátu výhru ještě nezažily a v tomto duelu tak budou papírovými outsiderkami.

Norsko - Německo

09:00 | play-off (9.-12.) 2 | OCBC Arena Hala 2

Souboj poražených osmifinalistů letos obstarají celky Norska a Německa. A byť se to zdá neuvěřitelné, oba spojuje nejen písmeno N, ale také naprosto totožná a drtivá prohra. Norsko mělo zápas proti Dánsku skvěle rozehraný, pak ale přišlo dorovnání, prodloužení a rychlá smrt v podobě dánského gólu na 4:3. Jen o pár hodin později pak Němky zažily naprosto stejnou situaci proti Polkám a oba kádry se tak nyní potkávají v souboji o postup do bojů o deváté místo.

Finsko - Polsko

10:00 | čtvrtfinále 1 | OCBC Arena Hala 1

Finky jsou na vítězné vlně stejně jako jejich severský soused ze Švédska a do boje o postup do semifinále postoupily z prvního místa tabulky A. Zato Polky si musely svou čtvrtfinálovou účast vybojovat v osmifinále, a proti Německu to neměly vůbec jednoduché. Ještě v 56. minutě totiž prohrávaly 1:3, pak ale předvedly neskutečný obrat a zvítězily 4:3 v prodloužení. Nyní je tedy čeká Finsko, které na tomto šampionátu obhajuje stříbrné medaile.

Singapur - Japonsko

13:00 | play-off (9.-12.) 1 | OCBC Arena Hala 2

Hostující země tohoto mistrovství rozehrála základní skupinu skvěle a do play-off se probojovala ze druhého místa skupiny C. Japonsko pak překvapilo snad všechny, neboť po svém návratu na světovou scénu ovládlo tabulku D a svedlo velmi těsný souboj s favorizovanými Lotyškami. Zůstává tak otázkou, zda se souboj o postup do boje o deváté místo povede spíše Singapuru anebo motivovaným Japonkám.

Švédsko - Lotyšsko

13:00 | čtvrtfinále 2 | OCBC Arena Hala 1

Obhájkyně titulu mistryň světa jsou zatím na velmi jednoznačné vlně, která znamená celkové skóre 51:5. Opravdu neuvěřitelný výsledek základní části pro Švédky znamenal hladký průchod skupinou B a postup do čtvrtfinále z prvního místa. V tom nyní florbalistky Tre Kronor čeká souboj s Lotyškami, které si čtvrtfinálový zápas vybojovaly v předkole výhrou 8:5 proti Japonsku. Zápas s rozjetým Švédskem pro ně však nebude vůbec jednoduchý a dá se očekávat, že si papírový favorit duelu připíše další velmi vysokou výhru.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se