Repríza superfinále na ČT sport! Komu bude patřit vrchol tabulky?

Florbalisté Tatranu po gólu Pardubicím | foto: SOKOLI Pardubice

Pondělní podvečer nabídne florbalovým fanouškům atraktivní souboj o pozici v samotném čele tabulky přímo před kamerami ČT sport od 17 hodin. Čeká nás utkání aktuálního lídra tabulky Livesport Superligy Tatranu, který přivítá na své palubovce v repríze BigBoard Superfinále Vítkovice, které jim dýchají na záda.


Tatranský celek se po jedenácti odehraných zápasech drží v čele superligové tabulky s 30 body. "Po zaspaném startu jsme změnili nastavení v trénincích a vše směřujeme k Poháru mistrů. Výsledky v lize jsou pak nějakým zrcadlem odváděné práce," hodnotí týmový výkon tatranský hráč Milan Meliš.

A co říká na svého pondělního soupeře? "Vítkovice, i přes odchod dvou opor, neztratily na kvalitě a předvádí výbornou hru," poukazuje na úspěšnost ostravského celku, který se jim lepí na paty. "Na zápas speciální příprava není, každopádně jsme si vědomi kvality Vítkovic a podle toho k tomu musíme přistoupit," dodává rozhodně Meliš.

"Je to pro nás skvělá generálka před Pohárem mistrů. Nehledě na výsledek už musíme předvádět naši nejlepší hru," uzavírá pětadvacetiletý obránce.

Tatranský Milan Meliš při posledním utkání Livesport Superligy | foto: SOKOLI Pardubice

Proti Tatranu však bude stát kádr, který má pouze o jeden bod méně v tabulce a výhodu dvou zápasů k dobru. Součástí tohoto úspěchu je také kanonýr Martin Gattnar, který svému týmu pomohl 11 góly a 7 asistencemi. "Samozřejmě je to skvělý pocit, ale důležité je, že se daří celému týmu. Nemáme teď nikoho bodově odskočeného a v podstatě každý z nás může být pro soupeře hrozbou," hodnotí útočník Vítkovic.

A co říká na svého pondělního soupeře? "Tatran je velice kvalitní tým. Pár zápasů se jim sice ze začátku sezony nepovedlo, ale myslím si, že už se opět vrací na podobnou vlnu, na které propluli základní část v minulé sezoně," vyhodnocuje Gattnar.

"Příprava na Tatran bude krátká, protože od posledního ligového zápasu máme pouze dva dny. Určitě si vypíchneme věci, kterými Tatran bude hrozit, ale budeme se hlavně soustředit na naši hru," dodává.

Martin Gattnar při zápasu proti Mladé Boleslavi | foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

V pondělí tedy půjde o důležitý souboj pro oba celky, které se spolu potkaly v minulé sezoně o titul v BigBoard Superfinále, kde po parádním průběhu slavili triumf v prodloužení Střešovičtí díky trefě Matěje Havlase. A jak si účastníci myslí, že bude duel vypadat?

"Utkají se týmy s aktuálně nejlepší formou v lize. Rychlost a kvalita tomu bude jistě odpovídat," míní Meliš. "Doufám, že pondělní duel přinese ofenzivní florbal, plný gólů, vypjatých momentů a diváky, jak v hale, tak u televizních obrazovek, které to bude bavit," přitakává Gattnar.

TV utkání Livesport Superligy

17:00 Tatran Střešovice - 1. SC TEMPISH Vítkovice | MATCH CENTER | živě na ČT sport 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se