První branka a hned proti Švédkám? Neuvěřitelný pocit, říká Klubalová

Karolína Klubalová si proti Švédkám otevřela střelecký účet v ženské reprezentaci | foto: Martin Flousek

Česká ženská reprezentace dlouho vzdorovala favorizovaným Švédkám. I díky využitým přesilovým hrám však obhájkyně titulu během druhé části odskočily a nakonec se radovaly z výhry 6:1. Své pozápasové dojmy poskytly obránkyně Šárka Staňková a střelkyně jediné české branky Karolína Klubalová.


Český tým začal pondělní klání dobře, dokonce šel do vedení, když se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientovala Karolína Klubalová, která si tímto gólem otevřela střelecký účet v seniorské reprezentaci. "Neskutečný pocit pro mě," těžko hledala slova po utkání stále ještě šestnáctiletá útočnice.

Pro odchovankyni libereckého florbalu jde v Singapuru o premiéru v ženské reprezentaci a hned na vrcholné akci v podobě světového šampionátu.  "Řeknu to jednoduše. Je to splněný sen všechno tohle a opravdu neskutečný pocit prožívat všechno," neskrývala nadšení mladá česká útočnice. "Ženská reprezentace je pro mě veliký skok. Je parádní pocit tu být a hrát s nejlepšími florbalistkami z Česka," navazuje Klubalová, která dnes naskočila v první útočné formaci po boku Martiny Řepková a kapitánky Elišky Krupnové. "Jsem moc ráda, že mám příležitosti s nimi hrát, protože mi neskutečně pomáhají na hřišti i mimo hřiště, radí mi a dávají mi super zkušenosti nové."

Klubalová navíc v dějisti světového šampionátu oslaví své sedmnácté narozeniny. Jak však sama říká, žádná oslava zatím v plánu není. "Zatím nic plánovaného není. Jsem zvědavá, co přijde, ale trochu se obávám, co holky nachystají, uvidíme," nechává vše Klubalová otevřené.

Z české generace, která dokázala Švédsko porazit v rámci juniorské i seniorské reprezentace je obránkyně Šárka Staňková. " Já jsem strašně ráda, že jsem tyhle okamžiky mohla zažít. Je to něco skvělého, když porazíte Švédky. Furt je to neskutečná motivace proti nim hrát. Na druhou stranu už vím, že není nemožné je porazit, což mě žene více dopředu. Na zářijové EFT se však v Singapuru dalším skalpem navázat nepodařilo, Švédky se zaskočit nenechaly. "Ze začátku to bylo docela vyrovnané bych řekla, bylo to 1:1 dlouhou dobu tuším. Poté padly takové blbé góly. Nemyslím si, že by to byla z naší strany tak špatné. Bylo tam pár detailů, které ještě musíme dotáhnout. Byli jsme schopné si i vytvořit šance, které jsme některé neproměnili, to mělo také velký vliv," zhodnotila Staňková skupinové utkání.

Český tým je v Singapuru již několik dní. Jak si zatím Staňková pobyt užívá a jak zvládla náročný přesun? "Přijeli čeští fanoušci, což je super, že vážili dalekou cestu. Mistrovství světa byl vždycky můj sen, takže jsem ráda, že tu jsem. Musím přiznat, že z letu jsem měla na začátku vcelku strach. Druhý den přišla trošku krize, ale naštěstí jsme měli čas si zvyknout na časový posun. Je super, že jsme se do Singapuru mohli podívat a snažíme si to tu užívat, jak jen se dá," podotýká na klubové úrovni hráčka Vítkovic.

Národní tým zakončí skupinovou fázi v úterý v derby se Slovenskem. Co od utkání holky očekávají? "Myslím si, že to nebude určitě jednoduchý zápas hlavně mentálně, ale uděláme určitě všechno pro to, abychom zvítězili," říká Klubalová. "Půjdeme do toho s tím, že chceme určitě vyhrát. Budeme asi ladit ještě detaily, které potřebujeme do play-off. Doufám, že se nám bude dařit více v produktivitě, budeme na balonu a více kontrolovat hru. Musíme z toho vyždímat nejvíce, co se dá, abychom byli do play-off připravené," navazuje na svojí spoluhráčku a zakončuje na závěr Staňková.

Ohlasy s oběma hráčkami

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se