Povedla se nám opět druhá třetina, to bylo klíčové, zhodnotil vítězství nad Švýcary Ruber

Čeští junioři zažívají parádní vstup do nového cyklu. Po úvodním vítězství nad Švédska si český tým vyšlápl i na Švýcarsko. Jedním z úspěšných střelců se stal i obránce Šimon Ruber, který působí na klubové úrovni v dresu švédské Storvrety.


Češi přitom nezačali své druhé představení na turnaji ideálně. Švýcaři byli v úvodní části aktivnějším celkem, vypracovali si několik slibných šancí, avšak proměnit dokázali pouze jednu a do dalšího průběhu se tak šlo za vyrovnaného stavu. "První třetina nebyla úplně ono. Nebyli jsme tak nebezpeční, jak jsme chtěli. O přestávce jsme si řekli, že musíme více střílet. V té druhé se to ukázalo, opět se nám povedla jako proti Švédům. Myslím si, že to bylo klíčové. Ve třetí třetině jsme si to dobře udrželi," zhodnotil utkání rodák z jihu Moravy. 

Díky povedené druhé části si český tým vytvořil náskok, na který už Švýcaři reagovat nedokázali. Třetí perioda tak oproti úvodnímu duelu už tak dramatická nebyla. V čem vidí Ruber největší zlepšení? "Určitě v ziskových zónách, což jsme si říkali. Získávali jsme o dost více míčků, naopak jsme jich tolik neztráceli. Třetí třetina se nám včera moc nepovedla, dneska jsme to posunuli a pohlídali jsme si výsledek," popisuje odchovanec brněnských Gullivers. "Občas je trošku hektická obrana. Nerozumíme si v komunikaci, ale je to lepší čím dál tím lepší a děláme krůčky správným směrem," poodhalil Ruber ještě nedostatky juniorského týmu. 

Stále ještě šestnáctiletý obránce se dokázal v sobotním dopoledním klání i gólově prosadit a zapsal tak svůj první gól v reprezentačním dresu. "Určitě posun od prvního klání. Byl jsem trochu vystresovaný, proti Švýcarům už jsem si to více užíval. Hrál jsem svojí hru. Že jsem dal gól? To je příjemný bonus," zhodnotil své individuální představení. 

Juniorský výběr zakončí svojí pouť na EFT ve Švédsku nedělním kláním s Finskem, ve kterém bude bojovat o celkové prvenství. "Finsko je běhavý tým. Bude to určitě těžké jako každý mezinárodní zápas. Připravíme se na to nějakým způsobem a doufám, že to vyjde," zakončuje Ruber. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se