Parádní obrat a výhra v prodloužení! Češky ve čtvrtfinále čeká Dánsko

Florbalistky Dánska po gólu na MS žen | foto: IFF / Eng Chin An

Česká ženská reprezentace užívá zaslouženého volna, při kterém se připravuje na stěžejní čtvrtfinále. Koho v něm vyzve a na co si v souboji o postup do semifinále dávat pozor? Čtěte zde.


Národní tým žen již zná svého soupeře pro čtvrtfinále ženského mistrovství světa v Singapuru a budou jím florbalistky Dánska. Ty se o postup porvaly s Norskem a zápas to byl opravdu napínavý. Dánky totiž po celou základní hrací dobu tahaly za kratší konec provazu a byly celkem, který pouze dotahoval náskok soupeře. Zvládly to ale třikrát a vybojovaly tak nastavený čas, ve kterém rozhodly o svém vítězství 4:3 trefou Liny Voldbyové. Norky tak i přes dobře odehraný zápas čeká souboj poražených osmifinalistů, naopak Dánsko se utká s Českou republikou o postup do snového semifinále.

"Po zápase se cítíme úžasně. Není tajemstvím, že jsme do tohoto utkání šly v pozici outsiderů, ale tohle je názorná ukázka toho, co dokáže týmový duch a čeho jsme společně schopné," září po vyhraném osmifinále kapitánka dánského výběru Martina Morchová. A co si myslí o duelu s českým národním týmem? "Proti Česku budeme chtít hrát stejně odhodlaně, jako proti Norkám a znovu navázat na našeho týmového ducha. Minulé mistrovství jsme Češkám pořádně zavařily a plánujeme to zopakovat," dodává odhodlaně také její spoluhráčka a hrdinka duelu s Norskem Lina Voldbyová.

A právě tato slova podtrhují velký varovný vykričník, který visí před pátečním čtvrtfinále ve vzduchu. Na mistrovství světa 2021 v Uppsale totiž Česko stejně jako letos potkalo Dánsko a duel tehdy skončil velmi těsným vítězstvím českých lvic. Ještě v 52. minutě totiž na světelné tabuli svítilo skóre 6:5 pro Česko a Dánky tehdy byly hodně blízko tomu, aby čtvrtfinále zavedly do nevyzpytatelného prodloužení.

Co si ale o svých soupeřkách vůbec myslí české reprezentantky? "Nebude to lehký zápas a musíme se na něj připravit jako na každý jiný. Bude třeba si projít všechny duely a situace, které tady soupeř odehrál a zkrátka se dobře připravit," zmiňuje Michaela Kubečková. "Musíme pouze plnit náš herní plán, zůstat koncentrované a najít klíč k tomu, jak tenhle duel zvládnout," dodává také asistentka trenéra Kati Eteläpääová. 

"Je vždycky důležité mít nějaké dny volna navíc, protože na mistrovství světa jsou ty herní podmínky vždycky velmi náročné," připomíná Eteläpääová a naráží na to, že Dánky budou mít v nohách o jeden těžký duel víc než Česká republika. Bude tedy tohle vítězný atribut pro národní tým? A jak důležitý zápas dopadne? To sledujte v pátek v 10 hodin na kanále ČT 2!

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se