MS žen se přesouvá do Indoor Stadium! Odstartuje semifinále

Nástup florbalistek Finska na MS žen 2023 | foto: IFF

Ženský šampionát se překlenul do své závěrečné části a diváci se tak mohou těšit na semifinálová klání i bitvy o páté místo.


Lotyšsko - Slovensko

04:00 | play-off (5.-8.) 2 | Indoor Stadium

Boje o páté místo vrcholí a ve hře už jsou pouze čtyři celky. Slovenky si po dobře odehraném čtvrtfinále se Švýcarskem střihnou souboj s Lotyškami, které za sebou mají vysokou prohru se Švédskem. Vítěz tohoto klání si vyslouží vstupenku do souboje o páté místo ve světovém žebříčku a utká se s vítězem dvojice Polsko - Dánsko. Zápas mezi Lotyšskem a Slovenskem navíc bude prvním, který se na tomto šampionátu odehraje ve slavném Indoor Stadium a půjde tak o zahajovací akt před večerními semifinálovými duely.

Polsko - Dánsko

05:30 | play-off (5.-8.) 1 | OCBC Arena Hala 1

Poslední zápas v hale OCBC Arena rozhodne, kdo ze dvojice Polsko - Dánsko se probojuje do souboje o celkové páté místo. Polky se s Dánkami setkaly na šampionátu naposledy před dvěma lety a i tehdy šlo o totožný zápas jako letos. Vítězství 7:4 tehdy putovalo na stranu českého souseda, a to zejména díky perfektní spolupráci sester Krzywakových, které zařídily hned čtyři polské branky. Oplatí tedy Dánsko svému soupeři porážku z roku 2021 a nebo se Polky dostanou k obhajobě pátého místa světového žebříčku?

Singapur - Norsko

07:00 | o 11. místo | Indoor Stadium

Pořadatelský celek čeká na světovém šampionátu žen poslední zápas, který odehraje proti Norsku. Florbalisty Singapuru budou v tomto utkání před publikem Indoor Stadium bojovat o celkové jedenácté místo ve světovém žebříčku a za uběhlou základní část se jistě nemají za co stydět. Norsko na druhou stranu jen těsně ztratilo souboj v osmifinále a následně také zápas o postup do boje o devátou příčku proti Německu a je teď tedy velice motivované zvítězit alespoň v tomto klání.

Finsko - Česká republika

10:00 | semifinále 2 | Indoor Stadium | PREVIEW | MATCH CENTER | živě na ČT2

Stejně jako před dvěma lety, i letos se Češky v boji o postup do velkého finále utkají s Finkami a znovu to nebude nijak jednoduchý souboj. Finské reprezentantky na tomto šampionátu ještě neprohrály a s celkovým skóre 40:11 tak kráčejí vstříc dalším světovým medailím. Na paměti ale musejí mít semifinále z roku 2021, které bylo velmi těsné a Česko v něm prohrálo pouze 4:5. Hlavním problémem a příčinou, proč se národní tým nedostal do finále tehdy byly sestry Kauppiové, které samy vstřelily čtyři branky z pěti a u té poslední alespoň asistovaly. Zvládnou tedy lvice oplatit Finsku těžkou porážku z minula a probojovat se tak do velkého finále? Sledujte živě na kanále ČT 2!

Švédsko - Švýcarsko

13:15 | semifinále 1 | Indoor Stadium

Vyřazovací boje čtrnáctého mistrovství světa žen mají zatím naprosto totožný průběh jako ty v roce 2021. Obhájkyně titulu se i letos v semifinále utkají se Švýcarskem a pokud budeme koukat na výsledek jejich minulého setkání, mají Švédky v zádech drtivou výhru 14:1. Podaří se tedy florbalistkám země helvétského kříže zastavit rozjetý severský vlak, který míří za desátými zlatými medailemi v historii? Sledujte od 13:15.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se