Momenty roku 2022: Muži ovládli EFT

Češi vyhráli turnaj EFT v St. Gallenu | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Zářijový reprezentační víkend přinesl tuplovanou radost. Kromě juniorek totiž uspěli i muži, kteří si dovezli ze Švýcarska teprve druhé vítězství na turnaji Euro Floorball Tour v historii.


Dosud jedinkrát uspěli Češi na tomto tradičním podniku v roce 2014 v České Lípě. Historicky druhý triumf si reprezentace schovala na září tohoto roku. Duely v St. Gallenu byly opravdu velmi těsné. V základní skupině rozhodoval hned pět z šesti duelů až nájezdový rozstřel!

Po úvodních dvou dnech byli Češi jediným týmem, který zvládl oba rozstřely a v klání s domácím výběrem tak hrál o první příčku, jíž mohli v případě vítězství brát i Švýcaři. Klání nakonec nabídlo urputnou bitvu, v níž padly jen tři branky. Dvě z toho ale byly z holí českých hráčů, a tak se ze zaslouženého prvenství radoval tým kolem Jaroslava Berky.

Poslední velký turnaj před světovým šampionátem byl zároveň velkou zatěžkávací zkouškou pro český výběr, který poprvé vycestoval k duelům v plné sestavě. Hned ale dokázal zaujmout a získat velký pohár, na který později navázal dalším úspěchem.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se