Krupnová po Dánsku: Týmová výhra je nejdůležitější. Finsko? Úplně jiné kafe

Český výběr porazil Dánsko vysoko 13:1. Hvězdou duelu se stala kapitánka Eliška Krupnová, která v zápase zapsala hattrick i tři asistence a byla nejproduktivnější hráčkou zápasu.


Vysoká výhra a šest kanadských bodů. Bude hodnocení zápasu veselé?
Určitě. Mám radost, že jsem dala nějaké branky a asistence, docela jsem to po předchozích utkáních potřebovala, ale týmová výhra je nejdůležitější. Samozřejmě Dánky nebyly nejtěžšími soupeřkami a nebyla to pro nás úplně velká zkouška. Musíme se teď pečlivě připravit, že zítra to bude úplně jiné kafe.

Než se k zítřku dostaneme, dnes to pro vás byl první hattrick v kariéře na MS. Jak vás těší tenhle milník?
Jsem ráda, že se to povedlo. Jak body úplně neřeším, tak je to pro mě novinka. Ale kdybych ho dala zítra proti Finsku, asi by mě to těšilo víc (smích). Potěšilo mě to, góly jsem před semifinále pro lehkost a sebevědomí potřebovala.

Kromě toho postupujete také na Světové hry, které se budou konat za dva roky v čínském Čcheng-tu. Co říkáte na možnost ukázat se na této multisportovní akci?
Moc mě těší, že ženská složka na Světových hrách je. Bude to poprvé a je super, že jsme se tam kvalifikovaly. Určitě to ale byl jeden z těch nižších cílů. Soustředíme se momentálně na dění tady v Singapuru a rozhodně míříme výš.

Kapitánka reprezentace Eliška Krupnová s cenou pro nejlepší hráčku zápasu proti Dánsku | foto: Český florbal

V semifinále vás čeká neoblíbené Finsko. Co udělat, aby to tentokrát vyšlo?
Víme, že potkáváme kvalitního soupeře. Finky se připravují hlavně na Švédky a myslí si, jak nás přejedou. Moc se s námi asi nepočítá, ale já věřím, že je dokážeme překvapit. Kvalita v našem týmu je. Musíme ji najít a budeme potřebovat možná i 110% výkon. Teď po tomhle zápase potřebujeme zregenerovat a připravit se individuálně i takticky. Na tom už nyní trenéři pracují.

Pomohly vám do čtvrtfinále i předchozí dva volné dny, kdy jste trochu vypnuly?
Určitě. Šest zápasů během osmi dnů je hodně a ty dva dny jsme potřebovaly. Jeden den bez florbalu s procházkou po městě všechny lehce rozptýlil a pomohl nám se uvolnit. Včera už jsme ale znovu trénovaly a focus šel k dnešku i trochu dál. Popravdě se mi na tréninku docela těžko rozcvičovalo, po těch 48 hodinách bez zápasu, ale teď už to bylo všechno v pohodě. A zítra bude potřeba každé procento sil.

Přesouváte se do velké haly Singapore Indoor Stadium. Jak se do ní těšíte?
Viděla jsem ji zatím jenom na obrázcích. Úplně nejsem nadšená, když jsem slyšela, že tam bude florbalový povrch na betonu. Nevadí mi, že na tvrdém povrchu míček skáče, ale spíš kvůli krokům, brzdám a podobně. Určitě ale bude krásná a věřím, že přijde dostatečný počet diváků, aby to nebylo úplně prázdné a hluché.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se