Koho volí hráči a hráčky? Superlize vládne legenda, extralize mladá hvězda

Jiří Curney zaznamenal v duelu proti Bohemians 600. gól v superlize | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha

Anketa o nejužitečnější florbalisty Livesport Superligy a florbalistky ČEZ Extraligy je specifická díky tomu, že v ní své favority volí přímo hráči a hráčky působící v nejvyšších soutěžích.


Kdo jiný, že? V anketě o nejvíce užitečnou hráčku ČEZ Extraligy vládne po prvním kole hlasování Anna Brucháčková, která i v této sezoně ukazuje svůj dopad na výsledky brněnských Bulldogs. Teprve devatenáctiletá hráčka byla nedávno vyhlášena magazínem Innebandymagazinet jako sedmá nejlepší florbalistka planety, vede aktuálně anketu o Juniorku sezony a získala si také důvěru svých protihráček.

Druhou příčku okupuje dlouhodobě jedna z nejlepších střelkyň ČEZ Extraligy a výrazná osobnost kádru FBC Ostrava Pavlína Bačová. Aktuálně má na svém kontě rozená střelkyně čtyřiadvacet branek a je velkou adeptkou na korunku pro královnu střelkyň. Třetí místo patří opoře Vítkovic, bojovnici se skvělým gólovým instinktem Michaele Kubečkové, která má jen o jeden zásah na kontě méně.

Útočnice Bulldogs Brno Anna Brucháčková | foto: Matěj Pašek/FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Mužská trojice je po prvním kole také ve složení, které odpovídá realitě i statistikám. Vede Jiří Curney. Velká superligová legenda a muž, který se po překonání Miller Fisherova syndromu, kdy nebylo jisté, zda se vůbec k florbalu a sportu obecně vrátí v plné síle, ukazuje na hřišti jako znovu zrozený. S 69 body vládne produktivitě celé ligy, je současně nejlepším střelcem i nahrávačem. S bilancí +56 se navíc dělí o prvenství ve statistice účasti na hřišti s mladoboleslavským Michalem Sládkem.

Na druhé příčce je Milan Tomašík. Po neskutečně suverénním startu se v bodovém přílivu trošku umírnil, i tak je ale nadále velmi důležitou postavou Bolky. Navíc po zranění Jana Natova převzal pásku a roli lídra týmu. Třetí příčku hájí ofenzivní zbraň Tatranu Střešovice Marek Beneš, který disponuje nejen skvělou technikou a citem pro hru, ale také velkým fyzickým fondem.

MVP ČEZ Extraligy

1. Anna Brucháčková
2. Pavlína Bačová
3. Michaela Kubečková

MVP Livesport Superligy

1. Jiří Curney
2. Milan Tomašík
3. Marek Beneš 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se