Jurco po premiéře na EFT: Cítil nervozitu, chválil obranu

Základním stavebním prvkem hubeného českého triumfu nad Švýcary 2:1 byl skvěle chytající gólman Tomáš Jurco, pro nějž se jednalo o první reprezentační start, do nějž naskočil od úvodní minuty. V Baltiska Hallen v Malmö nakonec inkasoval jen jedinkrát.


Jurco poprvé v kariéře odchytal celý duel za národní tým. Při premiéře v únoru v Hradci Králové střídal v polovině klání loučícího se Martina Beneše. „Bylo to těžké. Cítil jsem lehkou nervozitu, ale myslím si, že jsem to zvládl a klukům pomohl, co nejvíce jsem mohl,” prozradil maskovaný hrdina.

Čeští florbalisté dlouho čekali na úvodní zásah a především i díky Jurcovi si mohli nachystat závěrečnou otočku. „Trápila nás střelba. Hlavně v prvních svou třetinách bylo neproměňování šancí kamenem úrazu. Naštěstí se nám v posledním dějství povedlo utkání otočit,” kvitoval s povděkem obrat, o který se postarali gólově Adam Hemerka s Filipem Langerem.

Pouze tři branky byly výraznou změnou oproti úvodnímu střetnutí s domácím výběrem Tre Kronor, v němž padlo hned dvacet branek (výhra 12:8). „Oproti zápasu se Švédskem jsme duel zvládli lépe směrem dozadu. Nebylo to tolik nahoru dolů. Se hrou do obrany můžeme být spokojeni,” popisuje juniorský mistr světa z roku 2021, jehož ikonický skok z finálové bitvy, který předčil i „průměrného tygra sibiřského”, zůstane fanouškům asi navždy v paměti.

Už v neděli mohou Češi dokonat triumf na celém turnaji. Proti bude stát Finsko, které si bude chtít po porážce se Švédy napravit chuť a zapsat druhý triumf do tabulky. „Určitě chceme vyhrát. Pořádně zregenerujeme a připravíme se na Finy, co nejlépe to půjde. Do zápasu budeme chtít vstoupit bez tlaku, jako kdybychom doteď ty dvě výhry neměli,” vyhlíží odchovanec Orlicko-Třebovska posledního soupeře.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se