Experti a expertky před čtvrtfinále ČEZ Extraligy. Tři hladké postupy a drama. Komu věří víc?

Čtvrtfinále mezi Olomoucí a střešovickým Tatranem slibuje zajímavou podívanou | foto: Tatran Střešovice

Čtvrtfinále ženské nejvyšší soutěže již klepe na dveře! Osm celků se popere o čtyři místenky do semifinále. Jak vidí jednotlivé série experti a expertky z florbalového prostředí? Ptali jsme se bývalých reprezentantek Denisy Bilé s Tamarou Hašovou, obránkyně švédského Endre Nely Jirákové či komentátora ČT sport Martina Kozáka.


FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians 

Denisa Billá: Myslím si, že Chodov si vybral Bohemians záměrně. V těchto zápasech bude moci v klidu pilovat věci, které budou rozhodovat klíčové zápasy. Bohemians je letos tým, který pro top týmy není tolik nebezpečný. Chodov je v současné době na vítězné vlně a bylo by překvapením, kdyby je Bohemians dokázaly potrápit. Věřím, že si Chodov dobře zastřílí a moc se neunaví. 
Tip na výsledek série: 4:0

Tamara Hašová: Chodov si letos premiérově mohl díky vítězství v základní části vybírat soupeře jako první. Jeho volba mě nepřekvapila. Hráčky z Jižního Města mají s klokankami v tomto ročníku skvělou bilanci a očekávám jednoznačnou sérii i jednotlivé průběhy utkání, minimálně na domácí půdě Chodova. Velmi mě zaujaly mladé hráčky v čele s Lucií Baldreichovou, Barborami Fáčkovou a Vávrovou a Andreou Břeskou, které mohou Bohemce zle zatápět. Na druhé straně do možná lehce tápajícího týmu v průběhu sezony přišla dvojčata Korbelářova, která pozvedla kvalitu hry a určitě se zapíší do statistik čtvrtfinále.
Tip na výsledek série: 4:0

Nela Jiráková: Chodov má tuto sezonu neskutečnou formu. Poprvé v historii ovládl základní část soutěže a s obrovským přehledem si nedávno došel i pro pohárovou trofej. Jen přibrzdit tento rozjetý vlak bude pro Bohemians velice obtížné. Ovšem pořád se bavíme o play-off, stát se může cokoli. 
Tip na výsledek série: 4:0 

Martin Kozák: Série bude jednoznačně v režii Chodova, který má takovou formu, že má nakročeno do superfinále. Myslím si, že ho nic nezastaví a neztratí na své cestě ani jeden zápas. Pokud bude hrát Chodov takové zápasy jako ve finále Poháru Českého florbalu, tak mu nikdo nemůže konkurovat z těch týmů, na které má narazit.
Tip na výsledek série: 4:0 

1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno 

Denisa Billá: Vítkovice si vybraly Bulldogs asi hlavně kvůli dojezdové vzdálenosti, aby nemusely tak daleko cestovat. Brno se i v této sezoně prezentuje zatím velice zajímavě, a to hlavně díky mladé Anně Brucháčkové. Věřím, že Bulldočky se budou dlouho v zápase držet, ale bohužel jim to nebude stačit na to, aby zvládly tuto sérii zlomit na svou stranu. Vítkovice jsou zkušený tým, který si v nejkratší možné době dojde pro semifinále.
Tip na výsledek série: 4:0 

Tamara Hašová: Výběr Vítkovic splnil moje očekávání. V minulé sezoně Brno Vítkovice ve čtvrtfinálové sérii dostatečně prověřilo a připravilo na jejich cestě za titulem. Proč tedy měnit to, co funguje. Loni se na Dubině střílelo ve velkém, ale letos tipuji pro Brňanky smířlivější výsledky. Na domácí půdě Bulldogs by dokonce mohl i nějaký zápas dospět do prodloužení. Vítkovice mají letos ve formě hned několik hráček, statisticky vidět jdou hlavně Barbora Husková s Michaelou Kubečkovou, ale podle mě si důležité góly nechají až na další fáze play-off. Pokud chtějí brněnské florbalistky soupeřky potrápit, tak bude muset Anna Brucháčková najít formu ze Singapuru a nejlépe s sebou strhnout i další spoluhráčky. 
Tip na výsledek série: 4:0 

Nela Jiráková: Bulldogs na mě působí jako odhodlaný tým, který opravdu nechce být Vítkovicím pouze zahřívacím sparing partnerem před semifinálovou sérii. Faktor Anny Brucháčkové je to, co může Vítkovice nejvíce zaskočit. O úspěchu či neúspěchu Bulldogs bude rozhodovat především její aktuální forma. Vítkovice jsou však stále dle mého názoru favoritem a svými zkušenostmi si pro účast v semifinálových bojích dojdou s přehledem. 
Tip na výsledek série: 4:1 

Martin Kozák: Myslím si, že pro Brno je to trošku kruté, že si je opět vzaly Vítkovice. Pokud by Bulldogs narazily na Ostravu nebo na Olomouc, tak by měly větší šance projít do semifinále. Tady si myslím, že si to Vítkovice pohlídají. Jeden nebo dva zápasy mohou být vyrovnané, ale věřím Vítkovicím.
Tip na výsledek série: 4:0 

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Crazy girls FBC Liberec 

Denisa Billá: Ostrava měla na výběr pouze výjezd do Prahy nebo Liberce. Zvolila si víkend pod Ještědem s týmem, se kterým v průběhu sezony odehrála výsledkově mnohem lepší zápasy než s Tatranem. Ostrava se jistě bude chtít dobře připravit na semifinále, ve kterém pravděpodobně narazí na Vítkovice. Troufám si říct, že to bude jednoznačná série pro tým Jakuba Robenka. 
Tip na výsledek série: 4:0 

Tamara Hašová: FBC mě svým výběrem soupeře jediné překvapilo. Čekala bych, že ze zbylých možností sáhne po Tatranu, který by Ostravu, dle mého názoru, do případných semifinálových bojů připravil lépe. Takhle se v ČPP Aréně a na Dobiášce odehraje poměrně jasná série i vzhledem k tomu, že Ostravě se aktuálním ročníku podařilo Liberci ve vzájemných zápasech nastřílet třiadvacet branek. Dle statistik prvních pět pozic v kolonce průměrného čas na hřišti obsadily právě hráčky Liberce. Vypadá to, že realizační tým na svá esa vedená Karolínou Klubalovou velmi sází. Otázkou bude fyzická připravenost nejen této pětice ale celého týmu, poněvadž FBC Ostrava praktikuje celoplošnou fyzicky aktivní hru.
Tip na výsledek série: 4:0 

Nela Jiráková: I tato série má za mě jednoznačného favorita. Celek z Ostravy má dle mého názoru mnohem zkušenější kádr a může se opřít především o trenéra Jakuba Robenka, který v této sérii nepřipustí žádné překvapení.  
Tip na výsledek série: 4:0 

Martin Kozák: Ostravě hodně nahrály výběry právě Chodova a Vítkovic a nejvíce na tom vydělala. Byť FBC nehraje v takové pohodě jako na začátku sezony či v v jejím průběhu, tak i tady si myslím, že Ostrava nebude mít problémy, neztratí jediný zápas. Pro Liberec je letošní čtvrtfinále stropem.
Tip na výsledek série: 4:0

FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice 

Denisa Billá: Tato dvojice na sebe takzvaně zbyla. Bude se jednat o nejvyrovnanější sérii. Pro šestý Tatran je tato série vlastně zlatá, jelikož přes Olomouc mají nejvyšší šanci postoupit do semifinále. V této sérii bude důležité, jak zahrají klíčové hráčky týmů, na straně Olomouce Lucie Cholinská s Evou Řehákovou a na straně Tatranu Lucie Želízková se Kateřinou Seemannovou. Jako velkou výhodu také vidím v tom, že Tatran má silnou brankářskou dvojici.
Tip na výsledek série: 2:4 

Tamara Hašová: Na tuhle sérii se osobně těším ze všech nejvíc, nejen kvůli mým osobním vazbám na FBS OIomouc. Její čtvrté místo po základní části je historickým úspěchem a výsledkem nastavené práce již od mládežnických kategorií v posledních letech. Úspěchem povzbuzenou a zdravě namotivovanou Olomouc má však Tatran jistě skvěle přečtenou, ať už z ČEZ Extraligy nebo juniorské soutěže, kde se několik hráček poslední dvě sezony pravidelně potkává. Pro Tatran může být psychickou výhodou poslední vzájemný zápas, ve kterém své soupeřky vynulovaly. Pro Olomouc zase výhoda domácího prostředí, kde tato série začíná. Čtvrtfinále rozhodnou výkony brankářek a zkušenosti hráček v rozhodujících momentech jednotlivých utkání.
Tip na výsledek série: 2:4, ale jen proto, že chci Olomouc namotivovat, ať mi ukáže, že nemám pravdu!

Nela Jiráková: Rozhodně nejvyrovnanější čtvrtfinále ze všech. Očekávám dlouhou sérii, ve které budou rozhodovat taktické detaily, fyzická připravenost hráček a výkony brankářek. Série dospěje až do sedmého zápasu. Je hrozně těžké říci, kdo se k poslednímu zápasu postaví více odhodlaně a nepropadne tíze okamžiku. I přes domácí prostředí Olomouce si ale tipnu, že tím šťastnějším bude pražský celek.
Tip na výsledek série: 3:4

Martin Kozák: Pro mě je Tatran asi největším zklamáním základní části. S tím kádrem, co měl na začátku sezony, jsem ho tipoval do první trojice. To, co se tam stalo, myslím odchod sester Korbelářových do Bohemians, dalo jasně najevo, že tam asi není úplně všechno v pořádku. Výsledky opravdu nebyly dobré, Tatran nedával moc gólů, měl problémy hlavně v ofenzivě. Přesto si myslím, že přes Olomouc postoupí. Olomouc má za sebou skvělou základní část, ale zkušenosti v play-off budou hrát pro Střešovice. Klíčový faktor pro Tatran vidím návrat Kateřiny Seemannové a její gólovou produkci.
Tip na výsledek série: 2:4

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se