Byly jsme trochu zaskočené, shodují se Kubečková s Chudou. Jak se těší na čtvrtfinále?

Michaela Kubečková v zápase se Slovenskem | foto: Martin Flousek

Český výběr pod vedením trenéra Lukáše Procházky uzavřel základní část mistrovství světa v Singapuru. Jak hodnotí zápas se Slovenskem Eliška Chudá a Michaela Kubečková a jaký program je teď čeká?


Český národní tým žen ukončil svou pouť základní skupinou výhrou nad Slovenskem. Jednoznačnému skóre 9:1 ale předcházela velmi těžká a dlouhou dobu nejednoznačná úvodní část zápasu, ve které měly Slovenky hru pod kontrolou. "Myslím, že nejvíc nás trápila ta první třetina, kdy jsme měly spoustu šancí, ale nedávaly jsme góly. Na druhou stranu mi ale přijde hrozně důležité, že po tom nájezdu jsme se nesesypaly a pořád tlačily," přiznává také autorka čtvrté české branky Eliška Chudá.

Vítězství ve federálním derby Česku zajistilo druhé místo ve skupině B a tím i přímý postup do čtvrtfinále. "To, že jsme to zvládly, je hrozně důležité. Dopoledne jsme si říkaly, že tenhle zápas bude klíčový a že soupeř bude nabuzený po výhře nad Polskem. Nakonec jsme se ale dokázaly dobře připravit a zvítězit," těší Chudou. "Určitě je velmi důležité, že jsme zvládly dát tolik gólů a že se prosadilo tolik z nás. Dalo nám to hodně sebevědomí a budeme v tom pokračovat i dál," dodává také její spoluhráčka Michaela Kubečková.

V hale po celý zápas buráceli fanoušci českého i slovenského národního týmu, mezi kterými nechyběla ani rodina právě Michaely Kubečkové. "Bylo to skvělé, diváci byli hodně slyšet a jsme moc rádi, že jsou tady. Teď nás čekají těžké zápasy, na které se musíme pořádně připravit," usmívá se autorka srovnávacího gólu na 1:1.

Ženskou reprezentaci teď čekají dva dny zaslouženého volna, do dalšího zápasu totiž nastoupí až v pátek 2. prosince. Ve čtvrtfinále se pak Češky střetnou zřejmě s Dánskem nebo Norskem. "Program se brzy dozvíme, ale důležitá teď bude hlavně regenerace. Musíme dostat těla na startovní čáru, ať jsou připravená na play-off," uzavírá Eliška Chudá.

Videoohlasy

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se