Brankář/ka sezony: Jasná nadvláda maskovaných opor národních celků

Tomáš Jurco před utkáním se Spartou | foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice

Jako další si představíme výsledky hlasování o nejlepší trojici brankářek a brankářů. V obou kategoriích se umístil na top pozicích reprezentační trojlístek.


Je již tradicí, že české reprezentační výběry se mohou opřít o skvělé výkony svých strážců a strážkyň svatyně. Zcela bezpochyby vede v ženské anketě Jana Christianová, jedna ze strůjkyň bronzového triumfu na světovém šampionátu v Singapuru. Chodovská lvice navíc útočí na letitý rekord legendárního Tomáše Kafky, který anketu vyhrál desetkrát. Christianová jej může tento ročník dorovnat.

Za zády má Lenku Remešovou, která působila na posledních dvou šampionátech coby dvojka a která také již třetí sezonu chytá v ženské SSL. Třetí příčku drží Monika Šolleová, která v září vychytala historický triumf ženské reprezentace proti Švédsku a jež absolvovala uplynulé mistrovství světa coby třetí gólmanka. 

Jana Christianová v boji o bronz | foto: Martin Flousek/Český florbal

Mezi muži potvrdil stoupající formu Tomáš Jurco, který je podepsán pod postupem Tatranu do finále Champions Cupu i finále Poháru Českého florbalu. Zazářil také při premiéře na EFT, kde poprvé nastoupil od úvodní minuty do duelu mužského áčka.

Na druhé příčce se drží Lukáš Bauer. Opora mužské reprezentace a superligové Mladé Boleslavi útočí na šestý triumf v této anketě v řadě. Třetí příčka patří Lukášovi Křížovi, který bojuje o pozici v reprezentaci s oběma zmíněnými brankářskými kolegy. Před sezonou přestoupil do finské EräViikingit, v září poprvé naskočil do reprezentačního klání a solidní rozjezd do sezony zbrzdilo zranění, které jej na čas vyřadilo ze hry.

Výsledky ankety Brankář sezony po 1. kole hlasování
1. Tomáš Jurco
2. Lukáš Bauer
3. Lukáš Kříž

Výsledky ankety Brankářka sezony po 1. kole hlasování

1. Jana Christianová
2. Lenka Remešová
3. Monika Šolleová

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se