Všechny umíme dávat góly a to je jedna z našich zbraní, těší tahnounku Prague Tigers

Eliška Mrázková v utkání v Kutné Hoře | foto: FBC Kutná Hora

Dle předpokladů se na čele tabulky západní skupiny 1. ligy žen drží Prague Tigers. Tým z Nehvizd bodově táhne Eliška Mrázková, která by ráda s celým týmem prolomila bránu semifinále.


Jak jste zatím spokojená s průběhem sezony? Podle očekávání se držíte na špičce tabulky.
Zatím se držíme na místech, kam patříme, ale pořád je co zlepšovat. Máme nastavený cíl, který bychom chtěly splnit. Teď po novém roce se bude sezona pomalu překlápět do play-off a tam už půjde o všechno.

Aktuálně jsou vaším největším soupeřem Black Angels, oproti nimž máte výhodu jednoho zápasu k dobru. Jak vnímáte zápasy o čelo?
V tomto ročníku je naše skupina 1. ligy žen více vyrovnaná. Samozřejmě, Black Angels jsou jedním z našich největších konkurentů, ale s řadou týmů převážně z horní poloviny tabulky hrajeme vyrovnané zápasy. Nemyslím si proto, že je to jen o nich. Pro nás jsou všechny zápasy těžké. Chceme uspět v každém utkání a neřešíme, kdo proti nám stojí. 

V uplynulém ročníku jste vypadly v semifinále. Jaký cíl máte tedy nastavený pro aktuální sezonu?
Pro nás pro všechny je semifinále zlomový okamžik. Už o tom mluvíme trošku jako o nějakém prokletí (úsměv). Část z nás si to s sebou nese ještě z angažmá v Mladé Boleslavi. Určitě tedy chceme projít do semifinále, zvládnout ho a postupně kráčet dál do finále a vyhrát ligu. Kromě toho chceme hrát stylem, který nás zdobí a který nás baví.

Berete jako výhodu, že máte poměrně dost zkušený tým?
Máme spoustu hráček, které mají velké zkušenosti s nejvyšší soutěží, což pro nás určitě výhoda je, ale nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela. Soustředíme se na to, co jsme si s trenéry za poslední dvě sezony nastavili a na tom pracujeme.

Vládnete bodování svého týmu. Jste spokojená s tím, jak se vám zatím daří?
Vážím si toho a jsem ráda, že týmu pomáhám a že je to vidět. V sestavě máme ale spoustu střelkyň a není to jen o jedné hráčce. Všechny umíme dávat góly a to je jedna z našich zbraní. Pro mě osobně jako útočnici je ale samozřejmě důležité, že se mi daří.

V Tigers jste třetí sezonu. Tu první vám sice utnul covid, ale vidíte v týmu za tu dobu nějaký posun?
Ta nedohraná a první půlka minulé sezony byla trochu chaotická. Měly jsme nový tým, přišlo hodně holek z různých celků a lig. Snažily jsme se proto ustálit a najít si role v týmu. Postupně si to sedalo, ale teď si myslím, že teď všichni víme, kde je naše místo a na hřišti se vnímáme. Do jisté míry se pořád ještě trošku sehráváme, ale je vidět, že už je to výrazně lepší.

Sama jste mluvila o tom, že soutěž je vyrovnaná a dost zápasů končí poměrně těsnými výsledky. Je to podle vás velká výhoda směrem k play-off, že máte dobrou průpravu už v základní části a nedostáváte zápasy úplně zadarmo?
Určitě a jsme za to rády. Nebude to tak, že bychom pak byly v play-off z něčeho překvapené, jako tomu bylo v předchozích sezonách, kdy jsem ještě působila v Mladé Boleslavi, kde jsme byly absolutními lídry a pak jsme trošku divily ve čtvrtfinále nebo v semifinále. Teď jsme na to průběžně připravované a pak nás to nepřekvapí v ten moment, kdy přijdou vyřazovací boje.

Hned po svátcích vás čeká poměrně náročný program. Během jednoho víkendu hrajete se čtvrtými Vinohrady a s pátou Plzní. Řešíte už teď tyto zápasy, nebo máte spíš volno?
Teď jsme zakončily rok společným vánočním tréninkem všech ženských složek a zatím jsme to nijak neřešily. Po novém roce se sejdeme na tréninku a budeme se tím samozřejmě zaobírat. Aktuálně je ale důležité, abychom si odpočinuly a doléčily drobná zranění. Řeč o dalším hracím víkendu tak bude až po novém roce.

Máte zhruba tři týdny volno, tak jak je trávíte nebo hodláte trávit?
Určitě se těším, že si hodně odpočinu. Těším se, že si půjdu zaběhat a budu mít čas na věci, na které nemám v sezoně, kdy kombinuji hrací víkendy se školou a prací, tolik času. Ráda bych také alespoň na chvíli vyjela někam do přírody vyčistit si hlavu. 

Může být pro vás výhoda, že máte hned na začátek lednového programu ty tři nejtěžší soupeře, které ještě máte před sebou, a ve zbytku sezony si budete moci své pořadí, v uvozovkách, hlídat?
Neřekla bych, že je to výhoda. Ke každému zápasu přistupujeme stejně. Nemáme konkrétní přípravu jen proto, že hrajeme s někým jiným. Určitě to ale bude test toho, jak jsme nebi nejsme připravené, kde máme případně ještě mezery a určitě to budou zajímavé a lákavé zápasy. 

I když minulá sezona neskončila podle vašich představ, berete to jako výhodu, že víte, na co se zaměřit a co udělat jinak, aby to tentokrát vyšlo?
Myslím si, že těch negativních zkušeností mám už docela dost (smích), a tak už by se to mohlo překlopit. To beru samozřejmě s nadsázkou. Nikdy to nebude optimální a vždycky můžeme udělat víc. Máme trošku jinak složený tým, takže uvidíme, ale věřím, že by to konečně mohlo vyjít.

Mimo florbal ještě studujete školu. Můžete prozradit čtenářům, co je vaším oborem a kde byste se chtěla v budoucnu uplatnit?
Studuji na Škoda Auto Vysoké škole druhým semestrem na magistru. Mým oborem je Mezinárodní marketing a moje vysněné povolání by bylo se orientovat do marketingu ve sportovním prostředí. Sport dělám, baví mě, takže je to logické propojení.

Když zrovna není sezona, tak jak trávíte volný čas?
Pokud je čas odpočívat, tak sportuji. Není to nic nestandardního. V zimě lyžuji, v létě jezdím na kole. Odpočinek je u mne tedy aktivní. Ráda také cestuji, ale to není v sezoně úplně jednoduché.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se