V poháru se bojuje o čtvrtfinále. Favorité nezaváhali, Sparta rozmetla Vary

Sparta si ze západu Čech odvezla hladké vítězství a postup do čtvrtfinále poháru | foto: FB Hurrican Karlovy Vary

Už své osmifinálové pokračování nabídl ve středu Pohár Českéhé florbalu. O postup mezi nejlepší osmičku zabojovalo osm celků. Roli favorita potvrdily všechny tři týmy z nejvyšší soutěže, v souboji superligových celků poté Sparta rozprášila Karlovy Vary.


Středeční osmifinálový program mužské části zahájila bitva na západě Čech, ve které Karlovy Vary hostily Spartu. Na startu listopadu svedly oba týmy v rámci nejvyšší soutěže mezi sebou dramatickou bitvu, což se však tentokráte nestalo. Pražský celek si hned v úvodu vytvořil náskok, který ještě v průběhu střetnutí navyšoval. Sparta si nakonec z lázeňského města odvezla vysokou výhru 15:3. Na postupu se nejvíce bodově podílel reprezentant Mikuláš Krbec, jenž zapsal pět bodů, o jeden bod méně měla poté dvojice Josef Juha a Robert Košir. Na straně západočeského celku vstřelil poté všechny tři branky kapitán Michal Klápa.

V dalším programu splnily týmy z nejvyšší soutěže roli zápasového favorita a čeká je tak další pohárové pokračování. Vysoké vítězství 13:3 zapsala na půdě Jaroměře Mladá Boleslav. Středočeši nezačali utkání na palubovce třetiligového celku vůbec dobře, hned po čtyřech sekundách prohrávali brankou Michala Janečka. Ještě v první dvacetiminutovce však Mladoboleslavští vstřelili šest branek a nic nenechali náhodě. Nakonec si svěřenci finského kouče Joonase Naavy odvezli vítězství 13:3 a dali zapomenout na víkendovou prohru na půdě Liberce. Čtyřmi body se na pohárové výhře podílel Adam Delong, tři kanadské body poté na svůj účet zapsali další reprezentanti Jiří Besta a Martin Tokoš.

Vysoký počet nastřílených branek a postup si odvezl z Blanska Chodov. Pražané přicestovali k zápasu na jih Moravy v omlazené sestavě, vítězství si však družina Davida Podhráského s přehledem pohlídala. Klíčová pro vývoj utkání byla druhé perioda, ve které celek z Jižního Města přidal pět branek a odskočil do vysoké náskoku. Sympaticky hrající Blansko podporované 380 diváky se sice ve třetí části ještě třikrát prosadilo, více než na prohru 5:14 to však nestačilo. Bodovou produktivitu si Chodovští mezi sebe hezky rozdělili, tři body zapsala hned pětice hráčů, jmenovitě Matěj Jambor, Antonín Votava, Vojtěch Klápa, Daniel Eremiáš a Adam Sláma. Na straně Atlasu zaznamenal stejný bodový přísun i nejproduktivnější hráč Národní ligy Lukáš Kučera.

Největší drama přineslo utkání na ústecké Slunetě. Domácí Ústí nad Labem trápilo do posledních sekund čerstvého finalistu Champions Cupu, nakonec však Severočeši padli 5:6. Utkání hrané před 404 diváky rozhodla úvodní část, ve které Tatran odskočil na rozdíl čtyř branek. Ústečtí sice v průběhu zápasu stahovali náskok, blíže než na rozdíl jediné branky se však nedostali. Střešovice se tak radují z postupu mezi nejlepší osmičku Poháru Českého florbalu, Severočeši však mohli ze zápasu odcházet se vztyčenou hlavou. Postup pražského favorita režírovali Jan Kolísko s Tomášem Hanákem, jež zaznamenali dva kanadské body, na druhé straně se to povedlo mladíkům Martinu Hornovi a Janu Vondruškovi.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se