1. liga žen - západ: Vedoucí Chomutov bude odvracet nápor pronásledovatelek, jeden tým stále bez bodů

Souboj České Lípy se Sokolem Nové Strašecí v 1. lize žen | foto: Vít Černý/FBC 4CLEAN Česká Lípa

Za svojí polovinou je už i západní skupina druhé nejvyšší soutěže žen. Té vévodí zatím severočeský Chomutov, který však bude muset v dalším průběhu základní části odvracet nápor několika pronásledovatelů. Naopak na úplném chvostu tabulky stále čekají na první body Rudý Dračice z Týna nad Vltavou.


Finiš základní části západní části 1. ligy žen slibuje velmi zajímavou a napínavou podívanou. Vedoucí pozici zatím drží hráčky Chomutova, které na své konto za osmnáct odehraných duelů přidaly čtyřiačtyřicet bodů. Severočešky však budou odvracet ataky pronásledovatelek. Nejblíže k Chomutovu má pražský Start98. Ještě v minulé sezoně celek z nejvyšší soutěže totiž zatím nastřádal osmatřicet bodů, ale dva zápasy má kunratický tým ještě k dobru a může tak dosavadního lídra tabulky v případě dvou výher bodově dotáhnout. 

Se ztrátou jednoho bodu na svého pražského konkurenta okupují třetí pozici Black Angels. Na čtvrtém a pátém místě tabulky mají poté plzeňská Slavie a Vinohrady shodný počet bodů, konkrétně šestnáct. Vinohradský celek je však ve výhodnější pozici, odehrál totiž pouze patnáct duelů a v případě úspěšných dohrávek se může tabulkou posunout jednoznačně výše. Pražanky navíc mají skvělou formu, po neúspěšné startu totiž hráčky SKV vyhrály jedenáctkrát v řadě. Vítěznou sérii přerušil až kunratický Start. Vyrovnaná druhá nejvyšší soutěž má ještě jeden celek, který dokázal již přeskočit třicetibodovu hranici, jsou jimi Prague Tigers Nehvizdy s body dvaatřiceti. 

Střed tabulky je bodově rozptýlen. Do dvoubodového rozdílu se vklínila trojice Panthers Praha, Florbalová akademie Mladá Boleslav a Sparta Praha. Elitní desítku poté uzavírá nováček Meťák České Budějovice, který však drží jednobodý, respektive dvoubodový náskok na dotírající Nové Strašecí a Ústí nad Labem. Přes hranici deseti bodů se zatím nedokázala překlopit Česká Lípa, které patří předposlední příčka tabulky. Úplný chvost tabulky poté náleží Rudým Dračicím z Týna nad Vltavou, které i po sedmnácti kolech čekají na první body s hrozivým skóre 25:205. 

Produktivita západní skupiny druhé nejvyšší soutěže má dvě jasné lídryně. Jsou jimi Adriana Hýsková z vedoucího Chomutova s Irenou Palatínusovou z Prague Tigers, které shodně nastřádaly již padesát bodů. Skvělý bodový přísun má na svém kontě i juniorská reprezentantka Nikola Skoková ze Startu98, která sedmatřicet bodů nasbírala za pouhých deset duelů. Shodný počet bodů má i sparťanská útočnice Kateřina Peterková a nejproduktivnější pětici celé soutěže poté uzavírá další zástupkyně Prague Tigers Nehvizdy Dominika Steinbachová. Co se týče brankářských statistik, tak nejlépe je na tom chomutovská Karolina Bačková, jež si drží úspěšnost zákroků 86,89 %. Hned za ní je poté zkušená Daniela Kreisingerová z Vinohrad s úspěšností 86, 31 %.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se