První liga žen míří do čtvrtfinále! Které série čeká rozuzlení?

Dobruška ovládla celou základní část východní 1. ligy žen | foto: FBC Dobruška

Stejně jako elitní soutěže, také druhá nejvyšší ženská liga již rozehrála své vyřazovací boje a odehráno v nich už je kompletní 1. kolo a dokonce známe i několik čtvrtfinalistek.


Skupina východ

Východní skupina 1. ligy žen měla po základní části jednoznačného vítěze. Tím se s 22 výhrami v řadě a nula porážkami stala Dobruška, která proplula úvodní částí sezony 2023/24 s opravdovou vervou. Na druhou Kutnou Horu si připsala náskok neuvěřitelných dvaceti bodů a o své prvenství se tak strachovat opravdu nemusela. Top čtveřici pak uzavřela Jihlava, která dosáhla na 41 bodů a čtvrtý Hattrick Brno.

Zbývajících šest týmů tabulky zamířilo do 1. kola play-off, ve kterém spolu bojovaly o postup do osmifinále. Po základní části pátý Hradec si poradil s posledními Dačicemi 2:0 na zápasy, vzájemné souboje těchto soupeřů ale byly velice těsné a rozhodl je vždy maximálně dvougólový rozdíl. Zbylé dvě série se prodlužovaly až do třetího zápasu.

Šestou Horní Suchou čekal souboj s devátými Svitavami, který lépe postavené hráčky odstartovaly jednoznačnou výhrou 7:0. Pak ale prohrály a poslední utkání rozhodly až trefou v prodloužení, čímž si vybojovaly vstupenku do osmifinále. Poslední východní sérii svedly florbalistky Šitbořic a Světlé nad Sázavou a po dvou prodlouženích se poslední zápas vyvedl právě Aligátorkám ze Šitbořic.

Osmifinálové dvojice

FBC Dobruška - Aligators Šitbořice
FBC Kutná Hora - FbK Horní Suchá
EAV SK JIhlava - IBK Hradec Králové
FBŠ Hummel Hattrick Brno - Black Angels

Skupina západ

V západní skupině sice nebyl až tak jednoznačný vítěz základní části, pražské Tigers ale přece jen urvaly náskok sedmi získaných bodů a slaví tak prvenství v tabulce. Tři místa pod nimi ale byly velice vyrovnané a rozhodovaly v nich maličkosti. Druhý Chomutov si vybojoval lepší pozici o rozdíl pouhého bodu nad třetími Nehvizdy a ty se díky lepším vzájemných zápasům vyhouply nad čtvrté SKV.

Naopak páté Black Angels čekalo 1. kolo play-off proti posledním Rudým Dračicím z Týna, které pražské florbalistky zvládly pohodově 2:0. Šestá Plzeň si zahrála se třináctou Českou Lípou a sedmá Boleslav vyzvala dvanácté Nové Strašecí. Obě tyto série dopadly rovněž výhrou 2:0 na zápasy ve prospěch lépe umístěných celků.

Se svými hůře umístěnými soupeřkami si poradily také pražské Panthers, naopak po základní části osmá Sparta dvakrát padla proti jedenáctému Ústí nad Labem a vypadla tak z play-off. Tyto dva souboje byly velice vyrovnané a pokaždé je za stavu 4:4 rozhodl až nastavený čas, v němž byly šťastnější florbalistky ústeckého kádru.

Osmifinálové dvojice

FAT PIPE Tigers Start98 - Panthers Praha
Florbal Chomutov - Florbal Ústí
Prague Tigers Nehvizdy - MITEL Florbalová akademie MB
TJ Sokol Královské Vinohrady - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň

Osmifinále

Roli favoritek potvrdila Dobruška, která si připsala dvě vysoká vítězství v bitvě s Aligators. Ve čtvrtfinále, kde dochází k ještě většímu prolnutí obou skupin, na Východočešky čeká konfrontace s Black Angels. Ty v osmifinále přešly bez klopýtnutí přes brněnský Hattrick. Podobně úspěšné byly i chomutovské florbalistky, které ovládly severočeské derby proti Ústí nad Labem. Po dvou duelech oslavily postup také Královské Vinohrady a Kutná Hora.

Vítěz západní skupiny Start98 však nemá ještě místo mezi nejlepší osmičku jistou, série dvou bývalých extraligových celků je vyrovnaná 1:1, vyřazení odvrátil kunratický tým na půdě Panthers až v nájezdech. Rozhodnuto ještě není ani v bitvě mezi Jihlavou a Hradcem Králové, pokračuje také souboj mezi Prague Tigers a Mladou Boleslaví. Série by měly být dohrané v úterý.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se