Městský transfer. Zagórská mění FBC za Vítkovice

Malwina Zagórská (FBC Ostrava) v semifinále proti Vítkovicím | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Obhájkyně titulu získaly svou první posilu. Do kádru Vítkovic se přesouvá polská útočnice Malwina Zagórská, která doposud působila v konkurenčním kádru FBC Ostrava.


V klubu z ČPP Arény strávila odchovankyně florbalu v Kwidzynu, městě na severu Polska, čtyři sezony, během nichž dokázala získat prvenství v extralize. Celkem nastoupila ve žluto-modrém dresu ke 125 duelům a nasbírala 157 bodů. Na svém kontě má také reprezentační zkušenosti, celkem čtyřikrát si zahrála na světovém šampionátu.

"Po čtyřech letech jsem na sobě cítila, že bych potřebovala změnu, jak z herního tak z osobního pohledu. Chtěla jsem vyzkoušet působení i v jiném týmu tady v České republice, přičemž se naskytla možnost právě tady ve Vítkovicích. Samozřejmě, mám z toho respekt. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, celé FBC mám moc ráda a vždy budou velkou součástí mého života. Každopádně na změnu se těším, bude to po dlouhé době něco nového," říká v oficiální zprávě na webu Vítkovic hráčka, která by chtěla s novým týmem vyhrát Pohár mistryň a znovu zažít atmosféru BigBoard Superfinále.

Rytířky tak získaly velmi zkušené jméno, které by mělo zacelit mezeru po odchodu Michaely Kubečkové a Šárky Staňkové do švédského Kalmarsundu. Zagórská, která vyniká nejen nadstandardní produktivitou a je zároveň i velmi silná v osobních soubojích, naváže ve Vítkovicích na úspěšné působení své krajanky Dominiky Buczek. V kádru rytířek se v průběhu této sezony objevila také další polská reprezentantka Daria Drzymala.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se