Hráli jsme lepší florbal, mrzí po prohrané bitvě o bronz Klucha

Čeští junioři se vrací z Dánska s nepořízenou. V bitvě o bronz nestačili na Finsko, které se jim tak pomstilo za porážku v základní skupině. Trenéra Matěje Klucha ale mrzí víc věcí, než jen nepovedený výsledek bronzového klání.


Fanoušci sledovali proti Finsku opravdu velmi napínavou bitvu. Skóre se přelévalo tu na jednu a tu na druhou stranu. Radost však po poslední akci propukla na straně soupeře. "Když to vezmu od konce, tak příčina byla určitě v tom posledním kroku. Ať už to bylo na konci základní hrací doby, v prodloužení nebo pak v nájezdech. Bohužel se nám hlavně výsledkově nepovedla druhá třetina, která překlopila vývoj skóre na stranu Finů," připomněl Klucho moment, během nějž Češi přišli o vedení 3:1, které drželi na svých holích po úvodní periodě.

Pro národní tým nebyl duel se severským soupeřem vůbec snadný i z toho důvodu, že o den dříve nestačili na Švýcarsko. Přitom ještě pár minut po startu třetí periody měli Češi šanci na to, aby si právě oni vybudovali lepší pozici do závěrečných minut a probojovali se potřetí v řadě do finále juniorského šampionátu.

I z toho důvodu vysekl trenér hráčům poklonu. "Před kluky je potřeba smeknout za to, jak zahráli zápas o bronz právě po semifinále se Švýcarskem, které bylo náročné samo o sobě, ale těžké byly i ty hodiny po něm. Přišlo mi, že jsme v bronzovém utkání hráli s lehčí hlavou a že si někteří hráči moc nepřipouštěli to, že by museli být v nějaké křeči. Hráli jsme lepší florbal, lépe nám šly ruce i nohy. Za tento progres určitě zaslouží hráči uznání," řekl český kouč, který k tomuto cyklu přišel v jeho průběhu a první herní akci s ním absolvoval přesně rok před odjezdem do Dánska.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se