Blíže k šampionátu. České juniorky se vydají na EFT do Finska

České juniorky na turnaji v Hradci Králové | foto: Martin Flousek/Český florbal

České reprezentantky vstupují do závěrečné fáze přípravy před šampionátem, který se bude konat na konci aktuálního ročníku. Už v polovině října je čeká turnaj Euro Floorball Tour ve finském Turku. "EFT bude důležitou prověrkou naší připravenosti. Jsme ve fázi, kdy chceme do naší hry dostávat maximum herních principů, soustředit se více a více na detaily v útoku i v obraně," popisuje trenér Tomáš Martiník.


České florbalistky se naposledy představily v zápasovém zatížení v únoru, kdy odehrály čtveřici přípravných duelů v domácím prostředí v Hradci Králové. Následně na ně čekalo několik tréninkových akcí. "Přes léto jsme se na kempech postupně věnovali útočným a obraným principům a budeme zvědaví, jak hráčky dokáží to, co jsme natrénovali, aplikovat v těch nejtěžších možných zápasech. V obraně budeme chtít hrát maximálně důrazně a s velkým tlakem na míček. Chceme být silní v soubojích jedna na jednu, nenechat soupeřky kombinovat a v momentě zisku míčku chtít hrát co nejrychlejší kontr. V útoku chceme hrát hodně do branky, tlačit se do zakončení, ale zároveň budeme chtít být při hře v postupném útoku trpělivější, zkusit více tvořit a střelecké situace si pořádně odpracovat. Nechceme hrát zbrkle, na náhodu a nevytvářet zbytečné ztráty do brejků soupeřek," popisuje český kouč.

Nominace na turnaj EFT je výsledkem ročního testování hráček, a to jak v zápasovém zatížení, tak i na kempech. "Věříme, že námi vybrané hráčky jsou schopné hrát na takové úrovni, jak mezinárodní florbal potřebuje. Postupně se nám krystalizuje podoba týmu, jednotlivé vazby i herní role, a věříme, že tento tým bude schopen hrát s celky světové špičky sebevědomě, odvážně a aktivně, a že bude schopen uspět i výsledkově," vysvětluje Martiník, který Češky naposledy dovedl k historickému stříbru.

V sestavě jsou tři maskované opory, které si již premiéru mezi tyčemi odbyly. Ve výběru je gólmanka extraligového Chodova Karolina Bačková, brankářka Tatranu Veronika Novotná a Eliška Svrčková, jenž před sezonou posílila Bohemians a odbyla si premiéru v nejvyšší soutěži. "Na turnaj jsme se rozhodli možná trošku netradičně nominovat tři brankářky, ale vnímáme, že všechny jsou momentálně nejen hodně vyrovnané, ale i pracovité, a že si všechny tři zaslouží svou šanci se ukázat," komentuje volbu český trenér.

"Rovněž pro několik hráček v poli to bude první mezinárodní reprezentační zkušenost, o kterou si svými výkony jednoznačně řekly a věřím, že se s touhle svou šancí vypořádají úspěšně," dodává Martiník s odkazem na debutantky Alici Jiráskovou, Karolínu Lískovcovou, Nikolu Štekerovou a Nikolu Skokovou, jejíž premiéru odsunulo zranění. 

Nominace reprezentace juniorek
  • Euro Floorball Tour (Turku, Fin.)
  • 20. – 22. 10. 2023

Brankářky: Karolina Bačková (Florbal Chodov), Veronika Novotná (Tatran Střešovice), Eliška Svrčková (FbŠ Bohemians).

Obránkyně: Barbora Fáčková (Florbal Chodov), Sofie Gocová (Tatran Střešovice), Tereza Hlaviznová (FBS Olomouc), Alice Jirásková (Black Angels), Veronika Machálková, Anna Sigmundová (obě Bulldogs Brno), Tereza Matýsková (1. SC Vítkovice).

Útočnice: Lucie Baldreichová, Andrea Břeská, Eva Křtěnová, Karolína Lískovcová, Nikola Skoková, Nikola Štekerová (vš. Florbal Chodov), Linda Fuchsová, Barbora Lovíšková (obě Tatran Střešovice), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Nela Kubalčíková, Nela Sikorová (obě 1. SC Vítkovice), Valentýna Zerzánová (FBS Olomouc).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se