Národní liga - západ: Závěr slibuje napínavou bitvu! Na čele zatím nováček z Hradce

Duel Národní ligy - západ mezi Plzní a Orkou | foto: FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň

Západní skupina třetí nejvyšší mužské ligy je tuto sezonu obohacená o pět nováčků. Jedním z nich je Hradec Králové, jenž je zároveň aktuálním lídrem celé tabulky. Čelo je však velice vyrovnané, hned tři týmy od druhého do čtvrtého místa mají stejný počet bodů. Na opačném konci tabulky se nachází taktéž nováček z Rudné.


Dvanáctičlenné tabulce zatím s pětatřiceti body vévodí hradecký FbC. Na záda mu dýchají hned tři týmy se stejným počtem bodů – Orka Čelákovice, Slavia Plzeň a Sokol Jaroměř. Ty mají na svém kontě zatím třiatřicet bodů a oproti Hradci mají odehráno o zápas méně. Nejlepší formu má aktuálně účastník minulého ročníku 1. ligy mužů z Jaroměře. Východočeši neprohráli již šest zápasů v řadě a drží se na čtvrtém místě. O příčku pod nimi se nachází s náskokem šesti bodů na šestou Traverzu celek Náchoda. 

Pod Primátory je tabulka taktéž velice vyrovnaná a do poslední chvíle se bude bojovat o účast v play-off a play-down. Vyřazovací část zaručuje umístění do osmého místa, které se sedmnácti body okupuje Benešov. Ten se pokusí dohnat čtyřbodovou ztrátu na sedmé Panthers. Boje o sestup by se nyní týkaly devátého Králova Dvora, za ním číhají se shodně čtrnácti body Turnov a nováček soutěže Prague Tigers. Chvost tabulky obývá Sokol Rudná, která ztrácí na předposlední Tigers šest bodů.

Kanadskému bodování celé soutěže kraluje se čtyřiatřiceti body (7+27) 24letý útočník hradeckého lídra Milan Koubek. Ten zároveň zaznamenal i nejvíce asistencí. Za ním je o pouhý kanadský bod dvacetiletý plzeňský kanonýr Jakub Mikolášek. Třetí místo produktivity patří se třiceti body (18+12) turnovskému střelci Dominiku Reczaiovi. Nejvíce branek nasázel Tomáš Hejzlar z Jaroměře, který síťku rozvlnil celkem jednadvacetkrát. Dělené druhé místo patří již zmiňované dvojici Mikoláškovi a Reczaiovi. Shodně po sedmnácti trefách přidal plzeňský Pavel Šimeček a Adam Lešuk, který obléká dres Králova Dvora. Suverénně nejvíce minut odchytala mezi brankáři opora Náchoda Vlastimil Skalický. Gólman, který třeba v minulosti trápil v pohárovém klání střelce střešovického Tatranu, nastoupil do všech patnácti duelů svého týmu a odchytal tak přes 860 minut.

Do konce základní části soutěže zbývá odehrát posledních sedm kol. Hradec Králové a Králův Dvůr mají oproti ostatním soupeřům o odehrané utkání více a čeká je tak již jen šest zápasů. Prvních osm týmů se zúčastní vyřazovací části a zabojuje o účast v 1. lize mužů. Poslední čtyři celky budou hájit příslušnost v Národní lize a usilovat o to, aby se jich příští sezona netýkala čtvrtá nejvyšší liga, tedy Divize. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se