Mistryně ještě neprohrály, nahání je pražský trojlístek

Nikola Krupičková s Kristýnou Keclíkovou z Olomouce čelí šanci České Lípy v utkání 1. ligy juniorek | foto: Vít Černý/FBC 4CLEAN Česká Lípa

Aktuální průběh nejvyšší soutěže juniorek je zatím celkem jednoznačný. Na čele se drží mistryně z Olomouce, které dosud nepoznaly hořkost porážky.


Olomoucké juniorky mají naprosto skvělou formu. V sedmnácti kláních ještě neztratily ani bod a vládnou tak pořadí nejvyšší ligy juniorek. V závěsu za nimi je se 43 body Chodov, který má ale jeden duel k dobru. Naposledy tým z Jižního Města prohrál v nastavení na půdě Black Angels, které jsou se stejným ziskem na třetí příčce.

S odstupem čtyř bodů a dvěma zápasy k dobru jsou zatím na čtvrtém místě hráčky Bohemians. Trochu větší ztrátu už pak má pátá Ostrava a šestý Liberec, který se hned od úvodu zařadil do horní poloviny tabulky. Severočešky jsou těsně následované Tatranem, Vítkovicemi a Bulldogs. Elitní desítku pak uzavírá českobudějovický Meťák, který podobně jako Liberec ještě v minulé sezoně hrál v 2. lize.

K nejlepší desítce mají blízko i celky Světlé nad Sázavou, Židenic a Florbalové akademie Mladá Boleslav. Čtrnáctou příčku si drží Česká Lípa s těsným náskokem na Panthers Praha. Zcela poslední jsou pak Královské Vinohrady, které dokázaly porazit jen Židenice a na nejnižší příčku klesly těsně před pauzou, kdy je díky triumfu nad Boleslaví přeskočila plzeňská Slavia. Ta však stále ztrácí pět bodů na šestnáctou Spartu.

Dva nejvyšší výsledky si zatím připsal Chodov, který zdolal Panthers Praha vysoko 27:0, nejvíce branek pak padlo v duelu celku z Jižního Města na půdě Meťáku, kde si Pražanky připsaly triumf 29:3. Dvanáct duelů pak musel rozlousknout až nastavený čas, jen jednou skončil duel už v prodloužení, Židenice v něm zdolaly České Budějovice 7:6.

Kanadskému bodování vládne dvojice z Chodova – juniorská reprezentantka Lucie Baldreichová posbírala už 68 bodů a s 42 trefami vládne i tabulce střelkyň. V závěsu za ní je její spoluhráčka Nikola Skoková, jež má na kontě o jeden bod méně. Třicet asistencí jí ale řadí na čelo nahrávaček. Třetí je pak s 63 body stříbrná medailistka z posledního MS juniorek Karolína Klubalová, která má náskok dvaceti bodů na čtvrtou Elišku Křtěnovou z Chodova. Nejproduktivnější florbalistkou lídryň z Olomouce je Valentýna Zerzánová, jíž patří v celkovém žebříčku sedmé místo.

Vůbec nejvytěžovanější gólmankou je Magdaléna Hrišková z Ostravy, která odchytala již téměř 965 minut a okusila také nejvyšší soutěž. Jen o jednu třetinu méně pak odčapala sparťanka Karolína Hujerová. Skvěle si vedou brankářky Olomouce – jak Klára Hodulíková, tak i Kristýna Keclíková udržely dvakrát čisté konto a drží si procentuální úspěšnost kolem 90 procent. Hned tři nuly má na svém kontě chodovská Terezie Tomanová. Dvakrát neinkasovala i její spoluhráčka Šárka Černá.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se