První kolo play-off CE ligy juniorů je kompletní! Kdo čeká v osmifinále?

Tvrdý souboj mezi Českou Lípou a Ústím nad Labem | foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa

Skončila základní část nejvyšší juniorské ligy a poznali jsme tak nejen finální pořadí tabulky, ale také složení 1. kola play-off CE ligy juniorů. Do něj postoupila nejlepší šestice celků z každé skupiny 1. ligy a poslední čtyři družstva elitní CE ligy. Na postupující čeká elitní osmička.


V posledních kolech měli šanci na přímý průnik do osmifinále brněnští Bulldogs a Ústí nad Labem. Ani jeden z celků ale nakonec nedokázal získat patřičný počet bodů. Na straně Severočechů byl proti i los, v posledním kole čelili vítězovi základní části z Vítkovic. Brňané pak po porážce v Liberci nestačili ani na Mladou Boleslav a po porážce 3:5 tak na úkor semifinalisty uplynulého ročníku zamířil do osmifinále jeho městský konkurent Hattrick. Bulldogs tedy mohli vybírat své soupeře jako první a sáhli po Šumperku, který skončil šestý ve skupině B. Následovalo jej Ústí nad Labem, které si vzalo Chomutov a čekat nás tak bude krušnohorské derby. Poslední dvě volby z CE ligy učinila Ostrava, která si zvolila Hradec Králové, a Česká Lípa, jež si vybrala souboj s Panthers Praha.

Pátou volbu měli k dispozici pražští Wizards, kteří vyhráli skupina A 1. ligy juniorů a získali více bodů než nejlepší tým skupiny B Black Angels. Ve výběru pak sáhli po milveském Došwichu. Hráči Black Angela v posledním duelu základní části nestačili na Gullivers, kteří pak díky triumfu nad Orkou přeskočili druhý Havířov a bodově dorovnali vedoucí Bleky, kteří ale měli jistotu vítězství kvůli lepším vzájemným zápasům. Díky tomu si vybojovali právo posledního výběru. Jejich konkurent na druhém místě ze skupiny A Kladno čekal na toho, kdo zbude..

Složení 1. kola play-off CE ligy juniorů:

Bulldogs Brno – Asper Šumperk
Florbal Ústí – Florbal Chomutov
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbC Respect Hradec Králové
FBC Česká Lípa – Panthers Praha
Wizards DDM SO Praha 10 – FBC DOŠWICH MILEVSKO
BLACK ANGELS YONEX – SOKOLI Pardubice
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – 1. SFK Havířov
Kanonýři Kladno – Akademie FbC a FBŠ SLAVIA Plzeň

Elitní CE ligu nakonec ovládly Vítkovice, které si pohlídaly první místo, druhou příčku uhájila pražská Sparta a třetí finišoval vítěz uplynulého ročníku ze Střešovic. Pozice pro výběr soupeřů v následném osmifinále pak drží sestupně i Bohemians, Mladá Boleslav, Chodov a Liberec.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se