CE liga juniorů poznala složení osmifinále! Čekají nás i regionální souboje

Pražské derby v CE lize juniorů mezi Tatranem a Spartou | foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice

Do další fáze vstoupí již o víkendu nejvyšší juniorská soutěž. Nejlepších osm týmů mělo o uplynulém víkendu volno. Hrálo se prolínací 1. kolo play-off. Postupující z této fáze si nejúspěšnějších sedm celků po základní části vybralo pro osmifinálové série.


Tabulku základní části ovládli s celkem slušným náskokem rytíři z Vítkovic. O šest bodů za nimi skončili loňští finalisté ze Sparty těsně následovaní obhájcem titulu ze Střešovic. Čtvrté místo uhájili klokani z Bohemians, pátá finišovala Mladá Boleslav, šesté místo uhájil Chodov a sedmý skončil Liberec. Prolínacímu prvnímu kolu se vyhnul Hattrick, který si zajistil osmé místo a čekal tak na to, s kým bude bojovat o postup do čtvrtfinále.

Roli favoritů zvládly všechny čtyři týmy, které se nedostaly do nejlepší osmičky elitní CE ligy. Bez zaváhání postoupili brněnští Bulldogs, Ústí nad Labem a Česká Lípa. Trochu více práce měla Ostrava, která překvapivě nejprve doma prohrála s Hradcem Králové 6:9, ale na východě Čech si vysokým vítězstvím zajistila prodloužení série. V domácím prostředí pak zvlála rozhodující duel poměrem 5:4.

Celkem jednoznačně si počínali pražští Wizards v sérii proti milevského Došwichu, naopak vítězové jedné ze skupin 1. ligy Black Angels nezvládli sérii s Pardubicemi. Velmi vyrovnaná byla série mezi Gullivers a Havířovem a také Kladnem a Plzní. Obě dvě muselo ve třetím klání rozseknout prodloužení a místečko ve čtvrtfinále si v něm zajistili v prvním případě Brňané, v tom druhém pak akademie ze západočeské metropole.

Vítkovičtí florbalisté si do osmifinále play-off vybrali Gullivers a vyhnuli se tak konfrontaci s městským rivalem. Druhá Sparta zahájí cestu za dalším finále proti pražským Wizards. Po základní části třetí Tatran sáhl po spojené akademii plzeňských týmů FbC Plzeň a FBŠ SLAVIA. Klokani z Bohemians si ve čtvrtfinále zvolili cestu do Brna a zahrají si proti loňským semifinalistům Bulldogs. Regionální bitva se pak odehraje mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou a Libercem a Ústím nad Labem. Chodov prověří Pardubice, Hattrick si zahraje s Ostravou.

Kromě osmifinále se rozhodlo i o tom, jak budou vypadat dvojice pro další série. Ve čtvrtfinále se proti sobě postaví postupující týmy ze sérií, v nichž proti sobě budou stát týmy na 1. a 8., 2. a 7., 3. a 6 a 4. a 5. místě. Obdobně je to poté v semifinále, kdy na sebe narazí vítězové sérií, ve kterých nastoupil 1. a 4. tým po základní částí a 2. a 3. tým po základní části.

Osmifinále play-off CE ligy juniorů

1. SC TEMPISH Vítkovice – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
ACEMA Sparta Praha UNYP – Wizards DDM SO Praha 10
PSN Tatran Střešovice – Akademie FBC Plzeň & FBŠ SLAVIA
FbŠ Bohemians DDM Praha 7 – Bulldogs Brno
Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Česká Lípa
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – SOKOLI Pardubice
FBC Liberec – Florbal Ústí
FBŠ Hummel Hattrick Brno U19 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se