První gól? Těžký moment, přiznává hrdina Jurco. Pomohly mu zákroky

Tomáš Jurco slaví vítězství v Poháru mistrů 2023/24 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Tatran přepisoval dějiny a velmi silnou kapitolu napsal jeden muž. Tomáš Jurco byl po právu zvolen nejlepším mužem v Tatranské sestavě. Svými zákroky doslova deptal sebevědomí soupeře. „Je to velké zadostiučinění a skvělý pocit. Vyhrát finále florbalové Ligy mistrů? Nemám co říct. Je to skvělý pocit,”neskrýval po utkání radost.


Utkání samotné nabídlo celou řadu vyhrocených momentů a mnohdy dění na hřišti připomínalo doslova válku. „Věděli jsme, že to bude vyhrocené, ale byli jsme na to připravení. Věděli jsme, že půjdou hodně do soubojů, protože na nich je švédská SSL založená, ale i naši kluci jsou hodně soubojové typy a i díky tomu jsme to zvládli,“ těšilo mladého gólmana.

Jak se vy osobně cítil?
Je pravda, že jsem měl některé skvělé zákroky, ale musím říct, že jsem udělal i jednu velkou chybu. Mrzí mne to, ale jsem rád, že to kluci zvládli a nepotopil jsem je. Byl to těžký moment, ale naštěstí jsem měl pár zákroků, které mě vrátily zpátky do pohody.

Za stavu 4:2 jste chytil trestné střílení. Věděl jste, co bude protihráč dělat? Byl to podle vás klíčový moment?
Popravdě jsem nevěděl, že pojede tenhle hráč. Myslel jsem si, že pojede Galante Carlström. Překvapilo mě to, ale pořád jsem byl soustředěný na svůj výkon. Spíš to bylo o tom, co soupeř předvede, a jak já na to budu reagovat. Myslím si, že to nebyl přímo klíčový moment, ale jeden z nich. Více důležité bylo, když jsme vstřelili góly na 5:2 a 6:3. Takže se dá říci, že to byl jeden z klíčových momentů, který pomohl těm dalším klíčovým momentům (úsměv). 

Jak jste vnímal fanoušky, kterých přišlo opravdu hodně? Užíval jste si, když skandovali vaše jméno?
Taková návštěva na nás nechodí každý den. Atmosféra byla skvělá. Trošku jsem to vnímal, že mě vyvolávají, ale pořád jsem se primárně soustředil na hru. Každopádně jim moc děkuju.

Jak moc velký milník to pro vás je a pomůže to vašemu sebevědomí?
I vzhledem k historii je to velký milník. Jsem rád, že jsme to s klukama dokázali a vyhráli jsme jako první český tým Pohár mistrů. Z osobního hlediska vnímám, že je to ukázka toho, že práce, která za mnou je, byla udělaná dobře a můžu na tom stavět.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se