Národní liga - západ: Napínavá bitva o první flek, sedmnáctiletý ostrostřelec či nováčkovské překvapení

Gólová radost pražských Panterů, vedoucího celku Národní ligy - západ | foto: Panthers Praha

Západní skupina třetí nejvyšší mužské soutěže vyhlíží posledních sedm kol základní části, po které již přijdou na řadu tuhé bitvy v té vyřazovací. Po patnácti odehraných duelech čelo tabulky okupují pražští Panteři, kterým na záda dýchá plzeňská Slavia. Z nováčků se zatím nejlépe daří pátému Blansku. Za očekáváním pak zůstává kádr středočeského Benešova, který obývá úplný chvost dvanáctičlenné tabulky.


Finiš základní části Národní ligy – západ slibuje florbalovým příznivcům vskutku napínavou podívanou. O možnost první volby v tradičním výběru soupeřů do play-off zuří bitva mezi Panthers Praha a Slavií Plzeň. Na nejvyšší příčce se po kompletních patnácti odehraných kolech nachází celek z hlavního města. O pouhé dva body za ním se těsnají Západočeši, kteří se se 121 vstřelenými brankami pyšní vůbec nejlepší ofenzivou celé soutěže. Počítat se musí i se třetím Náchodem, který táhne mimo jiné druhý nejlepší střelec západní skupiny Národky David Špaček. 

Čtvrtá pozice patří Troopers, ještě minulou sezonu účastníkovi 1. ligy mužů. Nejen Brňanům dost pravděpodobně v hlavách utkvěly vzpomínky na obě letošní klání s Královým Dvorem, která skončila epickými výsledky 11:10 a 13:7 pro mužstvo z jihomoravské metropole. Hned za ním se nachází nováčkovské překvapení z Blanska. Dozajista největší zásluhu na nynějším postavení Atlasu má 49bodový (22+27) snajpr Lukáš Kučera, jenž je dokonce nejproduktivnějším plejerem celé ligy.

Stejně bodů jako Blansko, konkrétně dvaadvacet, má na svém kontě ambiciózní Jaroměř. Východočeši se zatím marně snaží vrátit zpět do druhé nejvyšší soutěže, kterou hráli naposledy v ročníku 2021/22. Ztrátu jednoho bodu na jaroměřský Sokol počítají sedmé Kobylisy. Pražanům se zatím povedlo nastřílet i inkasovat totožný počet branek a drží pozici, která pořád znamená postup do play-off.

Teprve sedmnáctiletý útočník Milevska Daniel Dolejš (vlevo) je se 34 přesnými zásahy aktuálně nejlepším střelcem Národní ligy - západ| foto: TROOPERS

Posledním umístěním zaručující účast ve vyřazovací části je flek osmý, na kterém se vyhřívá Došwich Milevsko. Minulou sezonu ještě účastník Divize, se v útočné fázi spoléhá hlavně na teprve sedmnáctiletého forvarda Daniela Dolejše, který stihl ve čtrnácti utkáních síťku rozvlnit rovnou ve 34 případech a zaslouženě tak kraluje všem kanonýrům Národní ligy – západ. Reálnou šanci na bitvy o vysněný pohár pro vítěze žhaví devátý Písek, a to i díky procentuálně nejúspěšnějšímu strážci brankoviště Vlastimilu Dvořákovi. 

V závěsu za dalším nováčkem z jižních Čech je čtrnáctibodový Pelhřimov. Na Spartak, jehož barvy hájí s více jak 876 odchytanými minutami nejvytěžovanější brankář ligy Libor Domkář, se tlačí předposlední Králův Dvůr, který vlastní jen o jeden jediný bodík méně než jeho sok z Vysočiny. Dvanáctičlennou tabulky uzavírá s jedenácti získanými body výběr Benešova. Středočechům se doposud povedlo zvítězit jen ve třech případech a z toho jen dvakrát za plný počet bodů. Šanci na odpoutání se ode dna dostanou již sedmého ledna, kdy zavítají na půdu současného lídra Panthers Praha.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se