MS juniorek startuje už za měsíc! Kdo zabojuje v Lahti o další finále?

Reprezentace juniorek na turnaji EFT ve Finsku | foto: Český florbal

Světový šampionát juniorek, který uzavře aktuální sezonu, odstartuje už za měsíc. České florbalistky na něm budou obhajovat historické stříbro z uplynulého ročníku. Trenér Tomáš Martiník zveřejnil nominaci hráček, mezi nimiž nechybí ani dvě bronzové medailistky z mistrovství světa žen.


Těmi jsou Anna Brucháčková a Karolína Klubalová, čili hráčky, které byly výraznými postavami i posledního medailového úspěchu juniorek. Kromě nich se na historickém stříbru v Katovicích podílela také Tereza Matýsková. Brankářskou dvojici utvoří chodovská Karolina Bačková a Eliška Svrčková z Bohemians. 

"Tým je talentovaný, pracovitý a řekl bych, že i správně funkční. Jsme moc rádi za to, že vlastně všechny hráčky, které tedy věkově mohou, tak už hrají pravidelně extraligu žen. A nejen to, že ji hrají, ale hlavně už jsou ve velké míře i výraznými postavami svých klubů. Mnohé z nich jsou lídryněmi, mají vysokou herní vytíženost, hrají přesilovky či oslabení," charakterizuje svůj výběr trenér Martiník, který povede juniorky už na čtvrtém šampionátu.

V sestavě jsou také dvě hráčky ročníku 2007 s přesahem do nadcházejícího cyklu, a to chodovské lvice Karolína Lískovcová a Nikola Štekerová, které obě patřily do top trojice bodování celé 1. ligy juniorek. "Vnímáme to jako plus a na všech posledních mistrovstvích se nám tahle důvěra i v mladší hráčky vyplatila. Když to shrnu, tým takhle vypadá velmi slibně, cítíme z něj sílu i soudržnost, ukázal konkurenceschopnost a my mu věříme, že je schopen naplnit naše společné cíle," vysvětluje český kouč.

Přípravné období na šampionát, na němž budou chtít Češky znovu prolomit semifinálovou bránu, zakončily české hráčky vítězstvím na Polish Cupu, na němž dokázaly porazit ve finále Švédsko. "Rozumím tomu, že tím naším stříbrným výsledkem na minulém MS a rovněž i povedenými výsledky v tomto cyklu, jsme si na sebe vytvořili velký tlak a asi i vysoká očekávání od fanoušků. Je asi dost těch, kteří už berou finále jako skoro samozřejmost a povinnost. Ano, my se vysokých cílů nebojíme, sami jsme si je i nastavili a uděláme pro jejich naplnění maximum toho, co jsme schopni. Tlak cítím, ale zároveň věřím, že na tyto situace budeme dobře připraveni a zvládneme to," komentuje Martiník.

Češky bude ještě před šampionátem čekat závěrečný kemp v Čeladné. Poté se přesunou do Lahti, kde je po krátké aklimatizaci bude čekat základní skupina, v níž narazí postupně na Slovensko, Švýcarsko a Lotyšsko. V případě, že skončí na prvním či druhém místě, je poté bude čekat semifinále a boj o medaile. Turnaj startuje ve středu 8. května, kompletní pořadí poznáme v neděli 12.

Nominace reprezentace juniorek
  • Mistrovství světa, Lahti (Fin.)
  • 8. – 12. 5. 2024

Brankářky: Karolina Bačková (Florbal Chodov), Eliška Svrčková (FbŠ Bohemians).

Obránkyně: Barbora Fáčková (Florbal Chodov), Sofie Gocová (Tatran Střešovice), Tereza Hlaviznová (FBS Olomouc), Nela Kubalčíková, Tereza Matýsková (obě 1. SC Vítkovice), Veronika Machálková, Anna Sigmundová (obě Bulldogs Brno).

Útočnice: Lucie Baldreichová, Andrea Břeská, Karolína Lískovcová, Nikola Štekerová (vš. Florbal Chodov), Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Linda Fuchsová, Barbora Lovíšková (obě Tatran Střešovice), Klára Horčičková, Valentýna Zerzánová (obě FBS Olomouc), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Nela Sikorová (1. SC Vítkovice).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se