Juniorské lize vládne střešovický Tatran, překvapují brněnští Bulldogs

Radost juniorů Tatranu při zápase s Mladou Boleslaví | foto: Matyáš Klápa

Vánoční pauzu pomalu končí i nejvyšší juniorské soutěže. V té nejvyšší vévodí jednoznačně tabulce střešovický Tatran, kterého mezi nejlepšími třemi celky doplňuje pražská Sparta a překvapení soutěže z Brna. Jak si však vedou týmy na dalších pozicích? Na to se podíváme v souhrnu.


Pražskou nadvládu na předních pozicích ruší pouze brněnští Bulldogs 

Nejvyšší juniorské soutěži kralují Střešovice. Hráči Tatranu mají po patnácti kolech na svém kontě čtyřiačtyřicet bodů, pouze bod ztratili v Mladé Boleslavi. O osm bodů za svým městským rivalem je poté Sparta, která drží dvoubodový náskok před brněnskými Bulldogs, kteří jsou zatím příjemným překvapením soutěže. Brňané excelují hlavně na domácí palubovce, kde prohráli pouze se střešovickým Tatranem, porážky si odsud však odvezlo dalších sedm soupeřů. Elitní pětici uzavírá s odstupem pražská dvojice Chodov a Bohemians. K velkému boji dojde o elitní osmičku. Sedmé Black Angels a desáté brněnské Gullivers totiž dělí pouze pět bodů. Tabulku nejvyšší juniorské soutěže poté uzavírá Kladno, která jako jediné zatím nepřesáhlo dvouciferný počet nasbíraných bodů. 

Tabulka produktivity soutěže je na špici velmi natěsnaná. Lídrem bodování je s pětatřiceti body slovenský Mário Ozimý z Bohemians. Jednobodový rozdíl dělí od sebe Vojtěcha Panušku ze střešovického Tatranu a následně sparťanského Michaela Wertheima. Elitní pětici nejproduktivnější hráčů poté uzavírá Adam Zukal s Bulldogs a David Slončík z Vítkovic. Hranici třiceti nasbíraných bodů ještě přesáhl i další zástupce Bulldogs Richard Kalousek. Nejvytěžovanějším brankářem soutěže je Martin Koudelka z Bulldogs, na kterého dotírá Miroslav Kovařík z Bohemians. Oba zmínění jako jediní přesáhli 700 odchytaných minut. Hned dvěma brankářům se povedlo vychytat čisté konto, kromě již zmíněného Koudelky se to podařilo i střešovickému Adamu Draslarovi. 

Suverénní Liberec stíhá milevský Došwich a plzeňská Slavie 

Jedinou porážku zatím nasbíral v západní skupině 1. ligy Liberec. Severočeši díky získaným devětatřiceti bodům vévodí tabulce s tříbodovým náskokem na milevský Došwich, který má však odehrán o jeden zápas více. Třetí příčka poté připadá plzeňské Slavii, která jako třetí přesáhla hranici třiceti bodů. Postupovou šestici do vyřazovacích bojů zatím drží i Chomutov, Ústí nad Labem, a FBC Plzeň. Právě na ní ztrácí dva body českobudějovičtí Štíři, kterých by se už v současnosti play-off netýkalo stejně jako Teplic, České Lípy a posledního Meťáku České Budějovice.

Produktivitě soutěže dominuje věkově stále ještě dorostenec Daniel Dolejš z milevského Došwichu, který během patnácti kol nastřádal šestašedesát bodů. O třináct bodů za ním je poté liberecký Jakub Horník, nejlepší trojici uzavírá Michal Fuchs ze Slavie Plzeň. Nejvíce času mezi třemi tyčemi dostal Adam Hejný z Milevska a Filip Beran z FBC Plzeň. 

Vyrovnané tabulce vévodí havířovské Torpedo 

Natěsnaná tabulka je na čele východní skupiny 1. ligy. Vede ji havířovské Torpedo s devětadvacti body, za ním je poté brněnský Hattrick a Zlín, kteří ztrácí na vedoucí celek dva, respektive pět bodů. Play-off by se aktuálně týkalo i pražského dua Wizards, Vinohrady a též Pardubic. Tři nepostupová místa do vyřazovacích bojů aktuálně připadají na Hradec Králové, Náchod a Olomouc, která uzavírá celou tabulku. 

Na špici produktivity najdeme zlínskou dvojici David Vodica a Adam Jiříček. První jmenovaný nasbíral kromě jednačtyřiceti bodů mezi juniory také dalších pětatřicet za divizní áčko. I Jiříček naskakuje za juniory i muže, v juniorech má na svém kontě pětatřicet bodů, v mužích o dvacet méně. Bod na druhého zlínského zástupce poté ztrácí Jakub Vařecha z Hattricku Brno. Mezi brankáři dostává nejvíce prostoru vinohradský Jiří Trojan, který přesáhl hranici 700 odchytaných minut. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se