Fridrich po finále: Věříme si v závěrech zápasů, kluci tyto klíčové momenty umí

Trenér Milan Fridrich při pohárovém finále v Českých Budějovicích | foto: Český florbal/Martin Flousek

Jako hráč byl členem dlouholeté úspěšné tatranské generace. V roli trenéra vede nyní sestavu, která na své předchozí kolegy zdárně navazuje. Milan Fridrich se svým týmem zvedl po finále Poháru Českého florbalu nad hlavu v úterní již třetí významnou trofej a druhou v rámci necelých třech týdnů.


Druhé velké finále a druhé vítězství v rychlém sledu. Jaké je jeho hodnocení? 
Jsem hlavně rád, že kluci to kousli. Bylo vidět, že se jim tolik nedařilo. Byli celkem unavení. Líbilo se mi, že to nevzdali a i přesto, že se nám tolik nedařilo na florbalce, tak to pořád rvali a myslím si, že za druhou půlku zápasu jsme si zasloužili vyhrát.

Po rychlém gólu jste se dlouho nemohli prosadit. Ukázala se síla týmu, že jste byli v hlavě stále dobře nastaveni?
Nejdůležitější bylo, že jsme si věřili. Věděli jsme, že máme pořád spoustu času. Od začátku jsme si říkali, že čím déle bude průběh vyrovnaný, tím více je to pro nás dobře. Věříme si v závěrech zápasu. Kluci mají velkou sílu a znovu ukázali, že tyto klíčové duely umí, i když tentokrát se nám nedařilo. Po programu, který souvisí s Pohárem mistrů, byla vidět velká únava. Hráči se vyždímali a i když jsme stáhli hru na dvě pětky, tak byly k vidění pěkné akce a za to jim patří velký dík, že to odmakali, i když se nedaří. 

Zaskočil vás v něčem Chodov?
Hrál přesně to, co jsme čekali, čili velice efektivně a jednoduše, v tom je jeho síla. Byl to pro nás velice silný protivník. Pro nás to bylo velice náročné. 

Tři trofeje během necelého roku. Dá se tato tatranská parta znovu nazývat zlatou generací?
Myslím si, že ano. Důležité ale je, aby byli dlouhodobě úspěšní a pracovali dál. Co se týče té pověstné vítězné mentality, tak ta se v nich již vybudovala a věřím, že budou fanouškům rozdávat radost ještě delší dobu a navážeme dalšími úspěchy a rozvojem mládeže. Myslím si, že kluci ukázali, že tyhle zápasy umí a už několik zlat teď mají. 

Vracíte se do Poháru mistrů, budete obhajovat prvenství. Jak se těšíte? 
Po tom, co jsme si v této sezoně užili za zážitky, tak se na to velmi těšíme. Když si ale vezmeme, že příští ročník bude mistrovství světa, tak už teď z toho mají někteří kluci, reprezentanti, husí kůži. Je to zážitek, ale vnímáme, že je to velmi náročné i na psychiku mít tolik vrcholů za rok. I když víme, že to bude těžké, tak je to pro nás velká výzva a uděláme všechno proto, abychom si to finále znovu zahráli. Pro nás je to velká výzva. Zkušenosti, které kluci nabrali, tak se nám mohou hodit. 

Dvě trofeje získané, triple je tedy jasným cílem? 
Naším cílem je se nyní co nejlépe připravit na play-off, protože cítíme velkou únavu. Musíme dohrát sezonu, nabrat síly a energii, abychom předváděli tu nejlepší hru, kterou můžeme, a měli šanci na obhajobu. Bude to ale náročné. Na titul si brousí zuby řada klubů včetně Chodova, které mohou být velice nepříjemné, ale samozřejmě chceme udělat všechno pro to, abychom hráli co nejlépe. Potom budeme mít šanci, abychom se do superfinále dostali.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se