Dívčí Young Stars Weekend je za námi! Které florbalistky získaly nejvíc bodů?

Výběry dívek U15 a U17 na Kempu talentované mládeže | foto: Český florbal

Stejně jako v prvním případě i mezi dívkami nakonec v celkových součtech dvakrát dominoval výběr západu. Mladší výběry dívek do patnácti let se představily ve Skutči, starší děvčata zamířila do Kutné Hory.


GU15 | ZÁPAD – VÝCHOD 1223:969

Kategorii dívek do patnácti let si nakonec podmanil výběr západu, který svým soupeřkám utekl na rozdíl více než 250 bodů. V rámci individuálních výkonů se nejvíce blýskla 14letá talentovaná florbalistka z Liberce Michaela Cidlinská, jež zapsal 66 bodů. S odstupem šesti bodů za ní skončila Monika Bláhová, jež působí v organizaci Tatranu Střešovice, s 59 body skončila na třetím místě Aneta Machulková z Panthers Praha.

Hodnocení trenérů

Michal Vojáček (GU15 západ): Young Stars Weekend se vydařil, a to i díky perfektní spolupráci s realizačním týmem V'východu a aktivnímu zapojení trenérek ze Svitav. Úvodní testování fyzické kondice ukázalo celkové zlepšení oproti loňskému roku, potěšil nás zejména výkon v YoYo testu, který je nejen o fyzické připravenosti, ale i ochotě hráček jít na hranu svých možností. To se ukázalo i ve vzájemných zápasech, kdy hráčky západu měly ke konci utkání více sil. Dále holky ukázaly velkou schopnost se samostatně připravit na utkání, vést si ho nebo i otáčet nepříznivě se vyvíjející průběh a následně utkání kontrolovaně dohrát. Pokud bych se měl ohlédnout za celým uplynulým ročníkem KTM, tak probíhal v otevřené a sdílné atmosféře a i díky tomu se nám podařilo vytvořit prostředí umožňující rozvoj potenciálu každé hráčky. Bylo opět příjemné pozorovat, jak se hráčky během jednoho nebo dvou roků zlepšují a vyvíjí. Znovu se podařilo vhodně namixovat florbalový i neflorbalový program a věřím, že z workshopů s jednotlivými garanty si hráčky odnesly celou řadu užitečných informací a inspirací pro svůj další rozvoj, což považuji za jeden z hlavních cílů Kempů talentované mládeže. Všem hráčkám přejeme, ať se jim v budoucnu dál daří.

Tomáš Kozlík (GU15 východ): Pro náš realizační tým se jednalo o první sezonu v rámci KTM, proto nedokážeme objektivně porovnat tréninkový proces a výsledky s loňským rokem. Během všech čtyř kempů se nám s holkami pracovalo zcela bez problému a ačkoliv jsme během kempů v nominaci prostřídali více hráček, tak se postupem času výrazně posouvala týmová dynamika, která vygradovala na YSW ve Skutči. V kondičním testování jsme měli oproti Západu o pár bodů navíc, v celkově čtyřech utkáních, ve kterých bylo mnoho velmi slušných momentů, se nám však povedlo zvítězit jen v jednom případě. Celý kemp probíhal ve zdravě soutěživé atmosféře – ať už mezi hráčkami, tak taky mezi realizačními týmy. V našem týmu bylo spoustu velmi zajímavých hráček, které v sobě měly "něco navíc" a osobně se těším na to, čeho ve své kariéře dosáhnou.

GU17 | ZÁPAD – VÝCHOD 1124:735

V rámci víkendu mladých hvězd dívek do sedmnácti let, na němž se představily i hráčky ze širšího kádru juniorské reprezentace, uspěl rozdílem necelých čtyř set bodů výběr západu. Největšího bodového zisku dosáhla nejmladší členka stříbrného týmu z MS juniorek v Katovicích Karolína Klubalová z Liberce (68 bodů), za ní byly s odstupem čtyř bodů Linda Fuchsová a Agáta Procházková, které obě působí v pražském celku Black Angels.

Hodnocení trenérů

Michaela Marešová (GU17, západ): Více než výsledek nás těší sportovní cesta, kterou jsme k němu došli. Sledovat hráčky, jak jsou schopné si mnoho věcí nastavovat a řešit zcela samostatně, jen s drobnou pobídkou od trenérů, bylo potěšující a dle názoru realizačního týmu zcela naplnilo původní představu o smyslu těchto kempů. Co se týče výkonu, tak holky ukázaly v mnoha kondičních parametrech zlepšení. Pozitivní je pro ně porovnání s vlastními výsledky z loňského roku. Přináší jim informace, které si samy vyhodnotí a zjistí, na čem je potřeba ještě více zapracovat. V herních aspektech se během tohoto kempu ukázala zvyšující se kvalita oproti prvním kempům, především díky dobré práci samotných hráček a jejich trenérů v klubech. Stále je ale pro mezinárodní úroveň co zlepšovat např. v kontrole a střídání tempa hry, kvality a síly na míčku nebo mentální odolnosti. Nejvíce si ceníme posunu hráček v nastavení, připravenosti převzít za svůj růst co největší míru zodpovědnosti. Samotné holky si pochvalovaly pozitivní prostředí, zábavu, týmovost, přátelství, spolupráci a důvěru, kterou jim jejich spoluhráčky a realizační či organizační týmy kempů poskytovaly.

Martin Czeczinkar (GU17, východ): Pro přibližně polovinu hráček to byla první zkušenost s porovnávacím kempem. Kondiční přípravu nemůžu objektivně posoudit, protože se každá florbalistka nachází v jiné fázi letní přípravy.
 Nejznatelnější posun oproti loňským GU15, kde jsem působil, vnímám v psychice hráček během utkání při jeho negativním vývoji, samostatnosti skupin při tvorbě game planu a schopnosti více mezi sebou komunikovat či uzpůsobovat herní plán. Všechny hráčky získaly výbornou zpětnou vazbu na svůj herní výkon a za celý realizační tým věříme, že je motivuje ještě k intenzivnější individuálnější práci, bez které je nemožné uspět nebo se prosadit na mezinárodním levelu.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se