1. liga žen – západ: Vyrovnané čelo tabulky. Kdo ještě čeká na první bod?

Hráčky Black Angels slaví trefu v utkání proti Ústí nad Labem | foto: BLACK ANGELS

Druhá nejvyšší ženská soutěž má v aktuálním průběhu ročníku velmi vyrovnané horní partie tabulky a celkem těsno je i kolem středu pořadí. Jen jeden celek ale zatím pořád čeká na první bodovou radost.


Díky povedené sérii z posledních hracích víkendů se na čele drží pražské Black Angels, které v uplynulém roce neúspěšně bojovaly v baráži o postup do Extraligy žen. S jedním zápasem k dobru a ztrátou jednoho bodu jsou za nimi vítězky základní části z minulé sezony Prague Tigers.

Na nejvyšší příčky si brousí zuby i rozjeté celky Chomutova a Královských Vinohrad. Trochu větší bodovou ztrátu pak má pátá plzeňská Slavia, která má ale méně odehraných duelů. V posledním kole ztratilo šesté Nové Strašecí, které padlo s Ústím a přiblížili se k nim florbalistky z Kutné Hory. Severočešky se pak díky zmíněnému triumfu vyhouply na deváté místo a přiblížily se na dostřel osmým Rudým Dračicím z Týna nad Vltavou. 

V tabulce Ústí přeskočilo o skóre krajské rivalky z Litvínova a pražskou Spartu, jež klesla na jedenácté místo. Za nimi pražskými hráčkami jsou již jen předposlední Česká Lípa a zatím beznadějně se na chvostu krčící Soběslav, která ještě nezískala ani bod. Nejblíže k němu byla v duelu s Lípou, ale nakonec padla 5:7, a v derby s Týnem, jemuž po boji podlehla 2:5.

Statistikám vládne Kristýna Kleknerová z Nového Strašecí, jíž se podařilo nasbírat už 42 bodů, s 25 asistencemi je pak na čele žebříčku nahrávaček. Nejlepší střelkyní soutěže je pak se 27 přesnými zásahy Eliška Reischlová z SKV, jen o dvě trefy méně má Tereza Bočková z Týna nad Vltavou, čtyřiadvacetkrát pak pálila do černého sparťanka Berenika Vrzalová.

Zatím nejvíce času strávila v brance gólmanka Nového Strašecí Vendula Lisá, která odchytala 752 minut, přes hranici 700 odchytaných minut se přehouply i Veronika Podlahová z Týna a soběslavská Tereza Boháčková. Procentuální úspěšnost má nejvyšší jednička Black Angels a stříbrná medailistka z MS juniorek Hana Kuchařová, která zastaví více než 91 procent všech pokusů. Kuchařová s Lisou mají na svém kontě i jedno čisté konto. Vynulovat soupeřky se povedlo i kutnohorské Martině Miksové a Markétě Antalové, která jezdí z extraligy vypomáhat Blekům.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se