Sparta je poprvé juniorským mistrem! Pražané zvládli nervák v Ostravě

Ondřej Balner v šanci před gólmanem Sparty Vítkem Šimáčkem | foto: Roman Vlachynský/1. SC TEMPISH Vítkovice

Juniorská CE liga má za sebou finální rozuzlení. Série mezi Vítkovicemi a Spartou dokráčela až do posledního možného duelu, který ovládl díky gólu v prodloužení pražský tým a na juniorském trůně vystřídal Tatran.


1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha UNYP 3:4p (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1) | Konečný stav série: 2:3

Sparta pokaždé v sérii s Vítkovicemi vedla a měla tak v rukách i mečbol, svěřenci Pavla Bruse však ukázali svou sílu a coby vítězové základní části si vynutili rozhodující bitvu před vlastními diváky.

V ní dokonce i lépe začali, už v čase 2:08 se vyřazovacími boji v Livesport Superlize ošlehaná dvojice Lukáš Fukala – David Slončík dokázala prosadit, když druhý jmenovaný z brankoviště překonal gólmana Šimáčka. Velmi aktivní třetina, v níž nebyla nouze o dramatické momenty, nakonec skončila bez vítěze. Necelých pět minut před první sirénou srovnal po rychlém brejku Daniel Večl.

Druhou část načala Sparta přesilovkou, v níž se ale střelecky trápila. Krátce po ní ale poslal parádní zakončení do šibenice Martin Čermák a Pražané poprvé vedli. Domácí, kteří měli ve druhém dějství herní převahu, dokázali kontrovat v početní výhodě, utěšenou ranou na zadní tyč se prosadil Jakub Vít.

Poslední dějství nabídlo urputný boj. Sparta znovu nevyužila početní převahu, přesto však po zásahu Kosťantyna Šlosara získala zpět vedení. Vítkovice, které během závěrečné dvacetiminutovky trefily několikrát brankovou konstrukci za zády jinak skvěle chytajícího Šimáčka, dokázaly srovnat v poslední minutě při hře v šesti, díky ráně Ondřeje Jankovského pod horní tyč.

Rozhodnutí tak přinesl až nastavený čas, v němž v 67. minutě rozhodl o premiérovém titulu pro Spartu juniorský reprezentant Šlosar. Sparta tak po loňském stříbru tentokrát dokráčela až k titulu. Pro ní se jedná už o druhou radost, o víkendu totiž triumfovala také v nejvyšší dorostenecké soutěži.

Branky: 3. Slončík, 32. Vít, 60. Jankovský – 16. Večl, 25. Čermák, 48. Šlosar, 67. Šlosar. Rozhodčí: R. Sýkora – Tkáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Návštěva: 379. Zásahy brankářů: Prašivka 20 – Šimáček 29. | MATCH CENTER

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se