Semifinále ČEZ Extraligy ve znamení městských bitev. Jak je vidí osobnosti?

Semifinálové série ČEZ Extraligy slibují zajímavou podívanou | foto: Florbal Chodov

Již v sobotu započnou semifinálové boje v rámci ČEZ Extraligy. V bitvách o BigBoard Superfinále si to rozdají v městských soubojích Chodov s Tatranem a Vítkovice s FBC Ostrava. Jak vidí tyto derby experti z florbalového prostředí? Ptali jsme se Veroniky Kopecké či Vanessy Rebeccy Keprtové. Svůj pohled nabídla i sedminásobná mistryně domácí soutěže Kristýna Matoušová či současný trenér ženské reprezentace Lukáš Procházka.


FAT PIPE FLORBAL CHODOV - PSN Tatran Střešovice

Veronika Kopecká: Letos čekám, že série Chodova s Tatranem bude nejvyrovnanější ze všech dob. Jak sama mohu potvrdit ze sezon, ve kterých jsem působila v Tatranu, tak jsme nikdy Chodov nedokázali přemoct v play-off tak, abychom se přes ně dostali do semifinále či finále. I přesto, že v Tatranu nadále nepůsobím, stále sleduji zápasy či výsledky, a i když Tatran má za sebou těžší sérii čtvrtfinále s Olomoucí, i tak vsázím na ně. Budou lépe připravené po takové bitvě a věřím, že letos jim to vyjde a překvapí.
Tip na výsledek série: 2:4

Kristýna Matoušová: Chodov zvládne roli favorita a vcelku suverénně postoupí do superfinále. Tatran by však mohl v prvním zápase využít vítězné vlny po vyhrané vyrovnané sérii s Olomoucí a z prvního zápasu by si mohl odnést bod. Neočekávám ale, že by těch bodů v této sérii bylo více. Tatran se letos nenachází v optimální a konkurenceschopné formě. Tatran sice v sezoně odehrál sice vyrovnaná utkání s Chodovem, v prosinci ho dokonce porazil. Tam si ale myslím, že mělo vliv i to, že se hrálo těsně po světovém šampionátu v Singapuru a Chodov se na zápas nedokázal dostatečně zkoncentrovat a nenastoupil v plné sestavě. V semifinále to ale budou úplně jiné zápasy a favorit to zvládne.
Tip na výsledek série: 4:1

Lukáš Procházka: Chodov je v pozici velkého favorita, vyhrál základní část a zvládl i poměrně složitou sérii s Bohemians. Výkony Tatranu však mají vzestupnou tendenci. Chodov má ale z mého pohledu větší útočnou sílu, vyrovnanější a zejména širší kádr, což myslím bude pro tuhle sérii velmi důležitý faktor. Očekávám ale, že jednotlivé zápasy budou velmi dramatické a vyrovnané. Tatran bude velmi nepříjemným soupeřem. Moc se mi líbilo, jakým způsobem zvládl rozhodující zápas s Olomoucí, zejména první dvě třetiny byly z jeho strany velmi kvalitní a ukázal potenciál, který v sobě má. Bude ale potřebovat vyšší produktivitu. Pokud by se Tatranu podařilo urvat alespoň jedno vítězství v prvním víkendu, mohla by série být velmi zajímavá. 
Tip na výsledek série: 4:1 

Vanessa Rebecca Keprtová: Myslím si, že Chodov potvrdí roli favorita, jelikož prohraný zápas s Tatranem byl přímo po MS a holky, které byly na reprezentaci ho tedy nehrály. Ale určitě to bude vyrovnaná série, playoff je jiná soutěž a k tomu ještě derby. 
Tip na výsledek série: 4:1 

1.SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 

Veronika Kopecká: Tady je velice těžké se rozhodnout, kdo bude superfinalistou. Budu upřímná, viděla jsem ostravské utkání pouze párkrát, ale co si pamatuji Ostravu, bude jako vždy bojovat do konce. FBC má výhodu v týmovosti. Za mě je tohle tým, ve kterém je žene dopředu vzájemná podpora na střídačce během zápasu. Stále jsou Vítkovice za mě favoritem, i přes to, že je Ostrava už v play-off sérii dokázala zdolat. Jak říkám, je to těžké posoudit, ale myslím si, že Vítkovice si to nenechají letos utéct.
Tip na výsledek série: 4:2

Kristýna Matoušová: Sérii očekávám vyhecovanou a peprnou. Rivalita mezi oběma týmy je dozajista veliká. Vítkovice jsou jasným favoritem a myslím, že svoji roli naplní. Ostrava letos není v takové formě jako byla v předešlých letech, na play-off se ale vždy dokáže perfektně připravit a jeden bod z domácího prostředí si odnese. Myslím, že rozhodne větší vyrovnanost vítkovického týmu a v neposlední řadě i kondice, která je také na straně Vítkovic. 
Tip na výsledek série: 4:1

Lukáš Procházka: Tady nás čeká to nejlepší, co může ženský florbal u nás nabídnout, tedy vyhecované zápasy na hřišti i v hledišti. Oba týmy mají za sebou i vzhledem k účasti v Poháru mistryň velmi náročnou sezonu, ve které se nevyhnuly slabším momentům. Nicméně už v konci základní části a ve čtvrtfinále jasně ukázaly, že na play-off jsou připravené. Mírně bych favorizoval Vítkovice, ale jak už známe z minulosti, v téhle sérii se může stát opravdu všechno. Bude důležité, jaký bude zdravotní stav jednotlivých týmů, jakou formu budou mít klíčové hráčky na obou stranách, a jak se bude dařit gólmankám. Prostě nás čeká velmi zajímavá série.
Tip na výsledek série: 4:2

Vanessa Rebecca Keprtová: Také očekávám vyrovnanou sérii. Myslím si, že Vítkovice si dojdou pro výhru, ale Ostrava již v minulých letech ukázala, jak dobře se na playoff a na soupeře umí připravit. 
Tip na výsledek série: 4:2 

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se