Stále jsme nedosáhli svého stropu. Obhajoba bude ještě náročnější, říká po zisku treblu střešovický kouč Fridrich

Nepopsatelné okamžiky nyní se svým týmem prožívá lodivod střešovické střídačky Milan Fridrich. Ve své páté sezoně coby kouč Tatranu dovedl Pražany k vysněnému treblu, a nesmazatelně se tak zapsal nejen do klubové historie. O dojmech ze superfinále proti Boleslavi či cílech do budoucna se čtyřiačtyřicetiletý stratég rozpovídal v následujícím rozhovoru.


Milane, jak byste zhodnotil superfinálovou bitvu proti Mladé Boleslavi?
Jsem rád, že se nám podařilo zachytit úvod zápasu. Trochu jsme se totiž obávali, že Boleslav bude po dlouhé semifinálové sérii rozehranější než my. Po druhém gólu jsme však přenechali iniciativu soupeři a místo útočení jsme spíše bránili. Od třetí třetiny jsme udělali drobné změny a začali jsme si šance opět vytvářet. To nás dost uklidnilo, cítili jsme se uvolněněji a věděli jsme, že nám tam něco spadne. 

Co považujete za rozhodující faktor utkání? V čem jste byli lepší než Bolka?
Rozhodly opravdu nejmenší detaily. Myslím si, že svou roli sehrály zkušenosti z podobných velkých zápasů, které kluci doposud nasbíraly. Když se duel rozhodoval, celý tým se dokázal ještě více semknout a cítil jsem z něj obrovskou sebejistotu. Věděli jsme, že máme rozdílové hráče a ten gól dát prostě dokážeme. 

Jaké pokyny jste naordinoval svým svěřencům po konci druhé periody, ve které jste ztratili dvoubrankový náskok?
Že se musíme probrat začít zase pořádně jezdit. Chtěl jsem, abychom přidali v ofenzivě a ne titul jen bránili. Dále abychom se vrátili ke hře, která nás zdobila úvodní třetinu a hráli naši hru. 

Máte treble, na klubové úrovni jste vyhráli vše, co se dalo. Kam míříte dál? 
Naším cílem je vždy perfektně předvedená hra. Stále tam dnes bylo mnoho úseků, kde jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Všechna vítězství jsou parádní, velmi si jich vážíme a budeme se je snažit obhájit. Řekl bych ale, že jsme určitě nedosáhli svého stropu, naše výkony chceme neustále zlepšovat a posouvat na novou úroveň. Sice jsme ovládli všechny tři klubové trofeje, ale pořád se dají obhájit, což stejně vždy bývá náročnější. 

Už jste to trochu nakousl, ale jaké tedy budou hlavní cíle do budoucna?
Cílem bude opět hrát o nejcennější trofeje. Chceme do týmu zapracovat nové hráče a věřím, že tímto posuneme dopředu i celý český florbal. Skvělé výsledky jsou jen třešničkou na dortu, nutno říct, že to neděláme jen kvůli nim. 

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se