Divize před branami finále! Osmičku týmů čeká boj o postup do Národní ligy

Kati Kadaň slaví postup do 3. kola play-up | foto: FBC DDM Kati Kadaň

Pozornost se nyní upíná především k nejvyšším soutěžím, zajímavé bitvy se ale odehrávají také v nižších ligových patrech. Do své závěrečné fáze dospěla mužská Divize. Tu čeká už o tomto víkendu rozhodující kolo play-up.


Hned první kolo nabídlo pořádně vypjaté bitvy. Jediné dvě série skončily v nejkratším možném termínu. Plzeňské Gorily s řadou exsuperligových hráčů vyprovodili bez ztráty utkání soupeře ze Dvora Králové nad Labem a Rudná si poradila snadno se Strakonicemi.

Čtyři duely si vyžádaly čtyři série. Kralupy porazily 3:1 na zápasy Kutnou Horu, Kadaň Jablonec, Bílovec si takto poradil s Letohradem a Hornets Orlovou. Hned pět soubojů si vyžádalo plný počet duelů. Velkou bitvu s Turnovem zvládla jihočeská Kaplice, pražská Slavia udolala Barracudas Slaný, Jihlava přetlačila Floorbal club Falcon, Paskov Saurians vydřeli postup v sérii s Hippos Žďár, Vysoké Mýto pak ovládlo velmi vypjatý souboj s ambiciózní Mohelnicí.

Přímo do druhého kola play-up pak postoupili vítězové jednotlivých skupin – pražští Wizards, Draci Říčany, Orel Rtyně v Podkrkonoší, Litomyšl a Olomouc. Wizards bez ztráty zápasu přešli přes Kaplici a v přímém souboji o postup do Národní ligy budou čelit plzeňským Gorilám, které rozhodly sérii s Kralupy až v pátém duelu, který ovládly 9:2.

Také Rtyně zvládla svou sérii s Rudnou v nejkratším možném termínu a bude na ní čekat bitva s říčanskými Draky, kteří svou premiérovou sezonou v Divizi proletěli naprosto suverénně. Ve druhém kole play-up přes úvodní porážku 6:7 přejeli pražskou Slavii.

Brněnští Hornets sice přešli přes Paskov nejrychlejším možným způsobem, ve všech kláních se ale pořádně zapotili, o Národní ligu si zahrají s Olomoucí, která po dvou jednoznačných výsledcích rozhodla o postupu nad Vysokým Mýtem v prodloužení. Poslední sérii spolu svedou Litomyšl, která zdolala Bílovec 3:1 na zápasy, a Kadaň. Kati natáhli sérii s Jihlavou na nejdelší možný počet klání, v tom posledním si ale pohlídali triumf 7:3.

Vítězové třetího kola play-up postoupí přímo do Národní ligy, poražené pak čeká ještě baráž s týmy, které uspěly v plaa-down Národní ligy.

3. kolo play-up Divize

Wizards SO Praha 10 – FBŠ ATT Gorily Plzeň
FBC Draci Říčany – Orel Rtyně v Podkrkonoší
FLORBAL LITOMYŠL – FBC Kati Kadaň
FBS Olomouc – Hronets ZŠ Brno Horní

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se