1. ligu veteránů čeká finálový víkend! Kdo se na něm představí?

Duel Ligy veteránů mezi Medvědy Severu Česká Lípa a kadaňskými Katy | foto: Vít Černý/FBC 4CLEAN Česká Lípa

Sezona 2022/2023 už odpočítává své poslední minuty a na řadu tak přichází také finálový víkend 1. ligy veteránů. V tom se v průběhu pátku až neděle o titul mistra porve hned dvanáct týmů ze tří různých skupin.


Vstupenku do bojů o titul mistra 1. ligy veteránů si vybojovala družstva umístěná na 1.-4. místě Ligy veteránů - skupiny 2, družstva umístěná na 1.-3. místě Ligy veteránů - skupiny 6 a družstva umístěná na 1.-5. místě Ligy veteránů - skupiny 7. Ta byla následně rozdělena do čtyř skupin dle příslušných pravidel uvedených v předpisu soutěže.

Všech dvanáct celků tedy bude v pátek 21. a sobotu 22. dubna v České Lípě bojovat o co nejlepší umístění v základních skupinách, které by je posunulo do následných vyřazovacích bojů. V pátek se odehrají čtyři zápasy, do nichž nastoupí celky Hattricku Brno, FBC Letky, ostravského FBC, havířovského Torpeda, Vítkovic, Znojma, Prostějova a Lipníku. Zbylé kádry si na své první zápasy počkají do soboty.

Vyřazovací boje, neboli boje o umístění se pak odehrají v neděli 23. dubna. Rovnou do čtvrtfinále si přitom postup zajistí pouze vítězové všech základních skupin, naopak druzí a třetí ve skupinách zamíří do předkola ve formě osmifinále. Titul z minulé sezony. budou obhajovat Black Angels, kteří ve finále v Lipníku nad Bečvou zdolali střešovický Tatran.

A kdo všechno je v boji o veteránské zlato? V regionálním zastoupení dominuje oblast v okolí Ostravy, třetí největší město budou na turnaji reprezentovat kádry FBC Ostrava a Vítkovice, z okolí je doprovodí ještě Letka a Torpedo Havířov. Se dvěma zástupci pak na závěrečná utkání 1. ligy veteránů vyrazí Praha, za kterou si vstupenku vybojovali BLACK ANGELS a střešovický Tatran. Zbylých sedm veteránských účastníků pak na turnaj dorazí z různých koutů České republiky.

Diváci se mohou v severočeském městě těšit na řadu českých florbalových legend. Jmény nabušený bude tradičně Tatran, v jehož řadách se mohou ukázat hráči jako Juraj Šádek, Milan Fridrich, který v neděli dovedl coby kouč Střešovice k sedmnáctému titulu, Tomáš Vávra, Marek Deutsch, Dušan Přívara, Aleš Hlavička, Vladimír Fuchs či legendární brankář a ikona národního týmu Tomáš Kafka. Za Vítkovice pak nastupuje pravidelně brankář Marcel Suchánek či bývalý vynikající kanonýr Lukáš Hrubý. Jejich konkurent z Ostravy má v řadách třeba bratry Tomáše a Jan Danišovi, Rolfa Frankeho či stříbrného medailistu z MS 2004 a současného rozhodčího Martina Botha.

Hattrick Brno pak bude vsázet třeba na bývalého reprezentanta a současně experta ČT sport Aleše Jakůbka, Torpedo Havířov pak může přivézt brankáře Jana Bindera, Pavla Kožušníka či Pavla Bezděčíka. Obhájci titulu Black Angels mají ve svých řadách maskovanou legendu Petra Pajera a chybět nebude ani ikona kbelského týmu Ondřej Hněvkovský. Zajímavou sestavou disponuje i pořádající oddíl České Lípy. Trio Tomáš Kadlec, Marek Drzierža a Štěpán Slaný oblékali dres áčka v superlize i v této sezoně a pomohli Lípě k záchraně. V kádru Medvědů Severu pravidelně nastupuje i asistent trenéra Mladé Boleslavi Jiří Stožický.

Rozdělení skupin ve finále 1. ligy veteránů:

Skupina A: FBC Playmakers Prostějov, FBC Lipník, BLACK ANGELS

Skupina B: 1. SC TEMPISH Vítkovice Rytíři B, TJ Znojmo LAUFEN CZ, FBC Medvědi Severu Česká Lípa

Skupina C: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, Torpedo Havířov B, FBC DDM Kati Legens Kadaň

Skupina D: FBŠ Hummel Hattrick Brno, FBC Letka LEGENDS, Tatran Střešovice

Kompletní rozpis zápasů najdete zde

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se